Home » България » Петков: Ако не искаме локдаун, трябва да се ваксинираме
Петков: Ако не искаме локдаун трябва да се ваксинираме

Петков: Ако не искаме локдаун, трябва да се ваксинираме

В момента повечето области на страната са далеч от локдаун. Има няколко области, които са по-близо до този етап.

Това коментира пред Нова тв премиерът Кирил Петков.

Всички знаем пред какво сме се изправили, създадохме модел на поведение и управление с предвидимост поне пет дни напред. Там са ясни и всички мерки не само по отношение на здравето на хората, но и за бизнеса, ако се стигне до затваряне на дадена област, посочи той.

Ясно искам да подчертая едно – ако вдигнем нивото на ваксинация, толкова е по-малък шанса пациентите да стигат до интензивните легла в болниците. Мисля, че всички са наясно с това, че има директна връзка между броя на ваксинираните и запълването на интензивните легла.

Колкото повече се ваксинираме, толкова по-малко хора ще стигат до болницата, толкова по-малък е риска да затваряме областите, училищата, бизнеса, посочи премиерът.

Моят подход като премиер е, че искам да чуя всяко мнение. Но реалните решения, които ще вземаме, ще се основат само на научни факти. И това, което призовах на срещата – не искам да чувам нечии вярвания или лични убеждения.

Тези неща не ме интересуват и няма как да ми променят отношението. Единственото, което има място на масата, са данни, факти, които дават ясна преценка и причина защо да се вземе дадено решение. В този момент имаме ясни данни, че колкото повече са ваксинираните, толкова по-малко легла се запълват, посочи той.

Ако искаме да не стигаме до локдаун, трябва да се ваксинираме – това е научен факт, завърши той.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар