Home » Свят » ОФИЦИАЛНО! Ето как ще изглежда новата Лада Нива!
ОФИЦИАЛНО! Ето как ще изглежда новата Лада Нива!

ОФИЦИАЛНО! Ето как ще изглежда новата Лада Нива!

Обликът на новото поколение всъдеходи с марката Lada окончателно е утвърден и в него наистина няма да има така наречения „хикс-фейс“. Тоест характерната маска на предницата, измислена от предишния дизайнер на АВТОВАЗ Стив Мартин. 

Трябва да се напомни, че от средата на декември 2019 година дизайнът на Lada се ръководи от Жан-Филип Салар от Dacia.

Станалата вече широко известна скица на новата Нива е създадена именно под негово ръководство.

Сега набелязаните в скицата тенденции намират и своята реализация. По данни от различни източници, в АВТОВАЗ се е състояло окончателното одобрение на визията на новото поколение на Lada Niva.

„Край, никакви повече Х-образни елементи, нито отпред, нито отзад. Връщаме се към корените, така да се каже: общите контури на колата явно ще имат общо с първата Нива на Валери Семушкин, а задницата също е решена във фирмения семушкинов стил. Фаровете, уви, няма да са кръгли; оптиката ще е сложна, например, като на концептуалния автомобил“, разкрива източник.

По повод фаровете по-рано американският сайт Jalopnik писа следното: светодиодните елементи, показани на скицата, напомнят на буквите L и D, сякаш формирайки името на руската марка.

Както е известно, новата Lada Niva ще се базира на платформата Renault СMF-B. Според предварителни данни, разположението на двигателя ще бъде напречно. Габаритната дължина ще е 4280 мм, колесната база – 2600 мм, клирънсът – 240 мм (при сегашната Niva Travel параметрите са както следва – 4099 мм, 2450 мм и 220 мм).

Задвижването ще е само 4х4, с включването на задната ос: в стандартната версия с електромагнитна муфа, а при варианта Off-road с редуктор с два фрикционни диска.

В трансмисията на варианта Off-road също се предвиждат понижаващи предавки.

Има и предварителен списък с двигателите: атмосферен на ВАЗ-21179 с обем 1,8 л в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия Renault и вариатор Jatco,  също така турбиниран 1,3- литров двигател на Renault, работещ в комбинация с вариатор Jatco.

Източник: Ауто блиц

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар