Начало в кръчмите на Казанлък. Така започва кулинарната кариера на финалиста в „Хелс Китчън“ Станислав.
24-годишният професионалист сподели, че родителите му се развеждат когато е бил само на 2 месеца. С течение на времето и обстоятелствата, момчето се налага да започне рано работа, разкрива Ко4.
„Започнах по кръчмите в 11-12 клас. Исках да имам пари, да съм независим. Докато вървях с една моя съученичка тя ми каза, че имат нужда от помощник в кухнята. Реших да пробвам. Влязох в кухната на другия ден след 18-ия ми рожден ден. Цял ден мазах принцеси с кайма. Те бяха моят първи кулинарен шедьовър“, сподели той.
Въпреки далеч по-скромната си кариера в кухнята Станислав взе предимство пред готвилия за принц Хари и Мегън Маркъл – Чоткин. Казанлъчанинът спечели първата задача – приготвяне на кулинаран шедьовър. Това му даде предимство при избирането на свой отбор за финалната резервация. Той обра част от ней-добре представителите се други участници.
Воден от силно желание за развитие, Станислав решава да продължи да трупа опит и същевременно да калява волята си работейки на различни позиции в кулинарните среди. Хъсът и желанието му за просперитет не сломяват 18-годиното по това време момче, което вече се подвизава като готвач и паралелно с това учи. Трудните моменти, през които минава се оказват негова основна мотивация и подтик да продължава смело напред, както и да се грижи за семейството си.
Чоткин заложи на семейния принцип. Избра годеницата си Камелия и двойката Митко и Симона.
„Стана семеен „Хелс китчън“, пошегува се Георги, който също е в тима.
Към днешна дата, Станислав е заместник-готвач в един от най- добрите ресторанти в региона, разположен само на няколко километра от село Овощник и град Казанлък. Предизвикателства в работата му не липсват, става ясно от визитката. Въпреки това, той не се плаши от тях, защото знае, че екипа, с който ежедневно работи е съставен от изключително способни хора, на които държи и помага е работния процес.