Home » Свят » Орбан към Запада: Плюя на измислената ви Украйна, народът ми няма да мизерства заради вас!
Орбан към Запада: Плюя на измислената ви Украйна народът ми няма да мизерства заради вас!

Орбан към Запада: Плюя на измислената ви Украйна, народът ми няма да мизерства заради вас!

Унгарският лидер Виктор Орбан категорично спечели новите избори в страната си. Главната причина е отказът му да въвлече Унгария във войната в Украйна.

Унгария и България на този етап са единствените държави – членки на ЕС, които не изпращат на Украйна оръжие. Това очевидно се харесва на унгарския народ и той категорично подкрепи Виктор Орбан.

Самият Орбан, след като беше преизбран, се обърна към Запада с унизителни думи. Той каза, че е съпричастен към украинския народ, но няма как да подкрепи енергийните санкции срещу Русия, защото за него унгарският народ е най-важен и не може да го остави на студено.

В изявлението си Орбан за пореден път уязви САЩ, като заяви, че няма да сведе глава пред новата американска администрация. Както е известно, той беше близък с Доналд Тръмп и не искаше Джо Байдън да идва на власт.

В Унгария медиите пишат, че различията между Орбан и ЕС са фундаментални. Той има проблем с третия пол, който се разпространява на запад. Според премиера на Унгария, който е баща на пет деца, любовният акт може да бъде само между мъж и жена.

„В Люксембург съпругата на премиера е мъж, това е недопустимо за Орбан“, пишат зад граница.

Унгарският лидер се обърна лично към Володимир Зеленски в отговор на искането на военна помощ с думите „Това не е нашата война, нито Украйна, нито Русия са в НАТО“.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар