Home » България » Областният управител на София непоклатим: Няма да има „Героите на Украйна“! Това накърнява националната ни чест и достойнство!
Областният управител на София непоклатим: Няма да има "Героите на Украйна"! Това накърнява националната ни чест и достойнство!

Областният управител на София непоклатим: Няма да има „Героите на Украйна“! Това накърнява националната ни чест и достойнство!

Иван Кючуков не е съгласен с решенията на Столичния общински съвет!

Съпричастността към случващото се в Украйна не дава право на България да променя имената на знакови свои улици и да се веят чужди знамена в центъра на София. Тази теза изповядва областния управител на столицата Иван Кючуков.

Кючуков, който е от квотата на “Има такъв народ”, наложи вето върху решението на Общински съвет – София да бъде издигнато знамето на Украйна до Община – София, която е разположена на ул. “Московска” 33, писа Novini.bg.

Кючуков блокира изпълнението и на друго решение на столичните обшинси съветници. Улицата, на която е разположено руското посолство у нас, няма да бъде преименувана на “Героите на Украйна”, както настояваха от ЕС. Също така няма да има площад с името Борис Немцов – убит руски опозиционер.

Иван Кючуков не пуска украинското знаме в София

Всичко това предизвика негодувания у част от управляващите. От “Продължаваме промяната” и “Демократична България” не са съгласни с ветото на областния управител на София. Дори вече се чуват призиви за неговата оставка.

Основният аргумент на Кючуков за наложеното от него вето на няколко решения на Столичния общински съвет е, че тези решения са незаконосъобразни. Той твърди, че според българската Конституция подобни прояви на солидарност са накърняващи националната чест и достойнство.

Настояване за преименуване на български улици има не само в София, но и във Варна, както и в Русе. Все още от там не са излезли с официално становище по казуса.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 4 Средна оценка: 4.5]
Сподели новината

About Natiii1997

One comment

  1. Най-накрая някой да е в час, браво.

Твоят коментар