Home » България » Нинова: БСП напуска коалицията, ако МС реши да дадем оръжия на Украйна
Нинова: БСП напуска коалицията ако МС реши да дадем оръжия на Украйна

Нинова: БСП напуска коалицията, ако МС реши да дадем оръжия на Украйна

Правителството може да падне, ако МС реши да дадем оръжие на Украйна.

БСП обявиха, че ще напуснат коалицията.

Вицепремиерът се срещна с производители на зеленчуковата борса в село Първенец

“МС реши ли да се изнасят оръжия за Украйна – БСП ще напусне коалицията”. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в село Първенец, където се срещна с производители на зеленчуковата борса.

“Всякакви спекулации в момента, че реално се изнася – отново потвърждавам – нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50 до 60 държави, но всичките са с краен потребител тези държави.

България не може да осъществява контрол какво става след това. При нас няма нито един договор нито за Украйна, нито с Русия, държа да отбележа. Стигне ли се до решение на МС за такъв износ – ние напускаме”, подчерта Нинова, предаде Нова.

„Дойдохме не само за да чуем на място търговците, но и да помогнем за решаване на проблемите им. От години отстояваме политика в защита на българското и родното производство. На фона на ръста на цените и кризата – трябва да мислим в перспектива. Това което прави кабинета в момента – миналата година подкрепата беше близо 29 млн.

До този момент е 53 милиона лева като предлагаме в актуализацията да се включат допълнително 100 млн. лева. Производителите основно се оплакват от високите цени на тока. И от скъпите торове – което е нещо, за което трябва да се помисли”.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар