Home » България » Нинова: Борисов не е унищожен, а разклатен и използва всеки миг, за да се окопае
Нинова: Борисов не е унищожен а разклатен и използва всеки миг за да се окопае

Нинова: Борисов не е унищожен, а разклатен и използва всеки миг, за да се окопае

Моделът „Борисов“ не е унищожен, само е разклатен. И в момента той използва всеки миг и възможност, за да се окопае. Това коментира днес Корнелия Нинова.

Бедността и неравенствата продължават да тегнат над хората по целия свят. Милиони хора по света гладуват. В България над 1,5 млн. живеят под прага на бедността, а модерният свят роди ново понятие – работещи бедни.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, информира БГНЕС. Ръководителят на левицата участва в митинг-концерт, посветен на 1-ви май – Международен ден на труда и преминал под надслова „Достоен труд, достоен живот“.

„Дори тези, които се трудят, не могат с изкараните пари да посрещнат най-належащите нужди на живота си. Нашата грижа са тези хора. Нашият враг е паралелната държава. Нашият враг е задкулисието, изградено от Борисов в последните 10 години. Това е моделът, който краде 10 млрд. годишно от хората на труда“, каза лидерът на БСП. И добави, че „този модел превърна ненормалното в норма“.

„Не е нормално да рушиш институциите, премиерът да не уважава парламента и да не стъпва там. Не е нормално да раздаваш обществените поръчки на близкия си бизнес кръг и да мачкаш малкия и среден бизнес. Не е нормално да държиш администрацията в робство и да я караш да гласува под строй, не е нормално умишлено да държиш човек беден, за да може да го купиш в бедността и глада му с 50 лева и да го обречеш още четири години на глад и на бедност“, каза Нинова от сцената в Борисовата градина.

Тя заяви, че тяхната битка е за промяна и заяви, че БСП има основен принос моделът „Борисов“ днес да бъде разклатен и подчерта, че четири години те се борят срещу тази ненормалност и модел на управление. „Не отстъпихме, не се огънахме, не се предадохме, не се продадохме. Този модел не е унищожен, той е само разклатен. Той използва всеки момент днес, за да се окопава и дообогатява“, коментира лидерът на БСП.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар