Home » Коментари » Нешка Робева изригна срещу НАТО: 8 години война в Йемен и четвърт милион жертви! С какво са по-различни от украинците?
Нешка Робева изригна срещу НАТО: 8 години война в Йемен и четвърт милион жертви! С какво са по-различни от украинците?

Нешка Робева изригна срещу НАТО: 8 години война в Йемен и четвърт милион жертви! С какво са по-различни от украинците?

Нешка Робева не одобрява политиката на САЩ и цялото лицемерие на Запада!

Легендарната ни треньорка по худ. гимнастика Нешка Робева е на мнение, че на запад има твърде много лицемерие. В момента всички укоряват Русия и обявяват Владимир Путин за агресор, но къде бяха всички тези критици преди 20 години?

Няма да бъде честно, ако кажа, че не съм очаквала подобни реакции по повод публикуваното от мен. (от суперлативи до ругатни, пълно отричане и настоятелни заповеди да спра?!) Напротив. И въпреки това няма да спра да се удивлявам как хората четат, плъзгайки поглед по текста, как губят времето си без усилие да вникнат в написаното, как „крещят“, тропат с крак и безцеремонно обиждат в желанието си да се наложат на всяка цена, точно като децата… Като децата, за които все повече с тревога установяваме, че четейки или разговаряйки, не могат да вникнат в съдържанието на написаното или казаното…

Преди 23 години НАТО срина из основи Югославия, която месеци след това се разпадна. Робева не може да приеме за съдник в момента именно американците, които разбиха не една или две държави за собствени цели, пише Vtorifront.bg.

„Щом САЩ са такива миротворци, защо не отидат в Югославия да посеят малко мир. А, пардон, нея вече я няма, унищожиха я същите американци, които днес приказват за агресията на Русия. Сърбите са по-малко хора от украинците ли? Не го разбирам това лицемерие“, избухна Нешка.

Тя е на мнение, че целият Запад е изключително лицемерен. Говори се и се пише само за Украйна, защото така се изкарва Русия злодей, а от 8 години има война в Йемен и никой не се интересува от това.

„Това не са никакви евроатлантически ценности, това е обикновено двуличие“, смята Робева. В Йeмeн се води вoйнa вече 8 години. Сега! Пред очите ни загиват десетки хиляди… Деца умират без хляб и вода, без лекарства, без дом…

Повече от четвърт милион загинали, от които 3150 деца… „Ситуацията тук е една от най-големите хуманитарни кризи… 20 милиона в Йeмeн се нуждаят от спешна хуманитарна помощ, за да оцелеят…“ – Не аз, Анджелина Джоли го казва… Нима едните деца са по-различни или по-малко мили от другите?

Не приемам посегателството върху спорта, изкуството, културата, не приемам забраната (изгарянето по аналогия) на книги, призивите за насилие и смърт, които вече са разрешени в най-масовите и популярни социални медии…

Не приемам и изказвам дълбоката си погнуса от гаврата с параолимпийците на Pycия и Бeлapyc. Не вярвам повече в спорт, в който едни спортисти се радват на отстраняването на съперниците им – под прикритието за съпричастие към други…

Не се ли страхуваме за бъдещето? Не! И не можем, защото се прави всичко възможно да се заличи миналото…

Според нея НАТО не е никаква отбранителна организация, както се твърди и се тиражира. Напротив, именно хората от НАТО са виновни са почернянето на много човешки съдби заради свои егоистични цели.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар