Home » България » Неочакван обрат с бездомника, чиято снимка трогна цяла България
Неочакван обрат с бездомника чиято снимка трогна цяла България

Неочакван обрат с бездомника, чиято снимка трогна цяла България

Във връзка с материал на Plovdiv24.bg относно бедстващ бездомен човек на пейка в Пловдив стана ясно, че той е бил посетен от специалисти на Община Пловдив и лекарски екип.

По думите на експертите мъжът категорично е отказал да бъде настанен в социално заведение – дом за възрастни хора или в болница.

Според Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“ още сутринта (29 май – бел. ред.) човекът е посетен на място от служители на община Пловдив, на Бърза помощ, на Социално подпомагане.

Лицето категорично отказа да постъпи в болнично или социално заведение, като заявява на всички, че е добре и не желае настаняване в Дом за стари хора или приют.

„Въпреки намесата и на екипа на Бърза помощ, не успяхме дори в лечебно заведение да го настаним, тъй като наистина няма влошено здравословно състояние. На мястото на срещата имаше и хора, работещи в близкия бизнес център – аз им благодаря за социалната ангажираност!

Оставили сме телефонни номера, включително и на човека, ако прояви желание, веднага ще го вземем с наш транспорт и настаним в социално заведение“.

Тя поясни още, че:

„Никога по никакъв повод не е казвано, че човек не може да отиде в Дом /социална институция/, защото има здравословен проберем. В Пловдив освен Дом за стари хора има и Дом за хора с физически увреждания, т.е.там живеят хора изцяло със здравословни проблеми. Дори в момента има свободно място и при желание на лицето маже да отиде в подходяща социална услуга“.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар