Home » Свят » Най-големият кошмар на Путин току-що се сбъдна: Трагедия за Русия в Черно море
Най-големият кошмар на Путин току-що се сбъдна: Трагедия за Русия в Черно море

Най-големият кошмар на Путин току-що се сбъдна: Трагедия за Русия в Черно море

Руска фрегата гори край остров Змейни в Черно море. Това съобщава УНИАН, като се позова на одеското издание „Думская“.

На кораба е имало експлозия, последвана от пожар. Информация за инцидента на кораба се е появила в социалните мрежи още на 5 май, отбелязва вестникът.

Над този район на Черно море кръжат руски самолети, а на помощ на кораба са се притекли спасителни кораби от Крим. Според източници на „Думская“ украинска ракета „Нептун“ е ударила кораба.

Руски източници засега не потвърждават информацията.

Украинският депутат Алексий Гончаренко е потвърдил инцидента в своя канал в Telegram с двузначно съобщение: „Знаете ли, има такъв „Адмирал Макаров“. На него също му стана много лошо – богът на морето отново наказва. Още един руски военен кораб не отиде „където трябва“, но получи достатъчно. И се надявам, че и той ще отиде „където трябва“, коментира депутатът.

В актуализираните данни на украинския Генерален щаб се уточнява, че руснаците са загубили още един кораб/лодка към 6 май, съобщава УНИАН.

На 13 април бе потопен флагманът на Черноморския флот на Руската федерация крайцера „Москва“. В резултат на попадението на няколко ракети „Нептун“ руският кораб се е запалил и часове по-късно потъна. В последните дни се появиха публикации, че украинците успешно са ударили кораба и благодарение на разузнавателна информация от САЩ.

„Адмирал Макаров“ е третата фрегата типа „Буревестник“ 11356R от проект 11356Р и е на въоръжение в Черноморския флот на Русия. Корабът е част от 30-та дивизия надводни кораби, строежът й е започнат на 29 февруари 2012 г. в корабостроителницата „Янтар“ в Калининград. Пусната е на вода на 2 септември 2015 г.

Корабът е оборудван със системи за радиоелектронна борба, крилати ракети „Калибър“, противокорабни ракети „Оникс“, комплекси „БУК“ и „Игла-С“, вертолети Ка-27ПЛ или Ка-31, както и дронове „Орлан“.

По непотвърдена информация и на 3 април и фрегатата „Адмирал Есен“ е била поразена от една ракета „Нептун“, била засечена от противовъздушната отбрана на кораба едва при приближаването й, но е била поразена на малко разстояние. Останките й обаче са нанесли щети и корабът се оттегли от зоната на действие.

Третата фрегата носи името „Адмирал Григориевич“.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар