Home » България » Мъж, седнал на тротоара – 60 ст. не му стигат за лекарствата! / СНИМКИ
Мъж седнал на тротоара – 60 ст. не му стигат за лекарствата! / СНИМКИ

Мъж, седнал на тротоара – 60 ст. не му стигат за лекарствата! / СНИМКИ

България, 21 век и един жест на Йоанка Иванова, който трогна потребителите в социалните мрежи.

В своя публикация жената споделя за случайна среща с възрастен мъж, който е седнал на тротоара и видимо не изглеждал добре. Йоанка се запътила към него и го попитала дали има нужда от помощ. „Беше много пребледнял, с едната ръка се държеше за главата, а в другата стискаше смачкана кутия от лекарство и 20 лв.“, споделя жената.

Възрастният мъж й отговорил, че му е лошо – имал високо кръвно и получавал паник атаки. Бил тръгнал до аптеката, за да си купи хапчета, но не му достигали 60 ст., станало му лошо и приседнал на тротоара.

Ето и цялата история:

„Сещате се какво направих… вече има лекарства и храна – напазарувах му. Подадох му и 10 лв. да си има, а той се разплака. Повтаряше ми, че това са много пари и не може да приеме, храната била много, как така ще му я подаря. Искаше ми телефона да ми върне някога парите, даваше ми личната си карта в залог. Йордан на 54 години, записах му адреса. Накрая се разбрахме, успокои се и му обещах, че тези дни ще му отида на гости.

Обеща ми да не плаче повече и да не се притеснява. Идната седмица ще го посетя, за да му занеса пак храна – каза ми, че си мечтае за юфка със сирене, и картофи много обичал, но не бил ял от месеци…. Ще разбера повече за него и ще видим как може да му се помогне. За довиждане ми пожела да съм все така усмихната и да давам надежда на отчаяните – много ме трогна… Нямам много снимки,но ми беше неудобно да го снимам.“

След тази публикация, Йоанка Иванова предизвика вълна от реакции в мрежата. Тя е получила и информация, че въпросният мъж по този начин се е възползвал и от други хора с добри сърца. Тя е категорична, че ще провери случая по обстойно.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 4]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар