Home » Life Story » Млада майка: Отчаяна съм! На интервю за работа, като разберат, че съм с дете, ме режат!
Млада майка: Отчаяна съм! На интервю за работа като разберат че съм с дете ме режат!

Млада майка: Отчаяна съм! На интервю за работа, като разберат, че съм с дете, ме режат!

Млада майка, пожелала анонимност, сподели в групата „Варненски мамчета“ тъжен коментар.

Дамата признава отчаянието си от факта, че работодателите дискриминират жени, които са с малки деца и търси съвет как да се справи с депресията. Публикуваме коментара й без редакторска намеса:

„Много ми е тежко, нервно и напрегнато, защото не мога да се задържа на работа. Причината е това, че излизам болнични заради детето, понеже няма кой да го гледа, когато е болен. От 2-годишен е на ясла, в момента е на 2 годинки и 9 месеца, а аз смених три работни места.

Казват ми: „Не можем да си позволим да отсъстваш толкова от работа“ и ме съкращават. В момента съм на трудовата борса, но и тя изтича. Постоянно си търся работа, но като ми звъннат за интервю и разберат, че съм с дете, ме режат.

Чувствам се дискриминирана! Защо е толкова трудно да си намериш работа, когато имаш дете? Всеки те реже по една или друга причина, все едно аз искам да си стоя у дома без пари и да се чудя как да свържа двата края.

Просто съм отчаяна и нямам думи за „тая държава“ и „тези хора“… Искам да попитам, ако сте били в такава ситуация как се справихте , как си стъпвахте на краката?“, гласи коментара.

В отговор на тревогите на младата майка, друга млада дама дава съвет.

„Не коментирам деца на първо интервю, а и никой никога не ме е питал- ако ви зададат такъв въпрос, това е дискриминация и можете да подадете жалба.

И не бих работила за човек, който ми задава въпроси, свързани с репродуктивните функции на матката ми. Какво правя с нея си е моя работа!“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар