Home » България » Михаил Константинов плаши с гражданска война, бунтовете от 2013-а щели да са като детска игра
Михаил Константинов плаши с гражданска война бунтовете от 2013-а щели да са като детска игра

Михаил Константинов плаши с гражданска война, бунтовете от 2013-а щели да са като детска игра

Може да очакваме граждански бунтове, тези от 2013 година ще ни изглеждат като детска игра. Шокиращото мнение е на проф. Михаил Константинов от Българската асоциация по изборни системи.

Той коментира, че страната ни е изправена пред сериозни кризи. Бившият шеф на „Информационно обслужване“, която обслужва изборите, коронавирусния портал, предвещава почти гражданска война пред „Фокус“.

„В момента ни връхлитат много тежки кризи, а за тях почти не става въпрос в изявите на кандидатите. Проблемите са изключително неприятни и не е ясно как ще се справяме с тях. Те не споменават тези проблеми, защото не предлагат решения за тях.

Но решение трябва да има, защото това, което се случва, е крайно опасно и нещо трябва да се направи. Първо – влошаващата се епидемична обстановка в страната. Тя се влошава по-бързо, отколкото очаквахме и стигаме до това положение хората да лежат пред вратите на болниците, което е недопустимо за европейска държава. Ясно е, че опасността беше подценена, както обикновено. В момента здравната система е на границите си, лекарите са изтощени до крайност, няма легла“, коментира проф. Константинов.

„Виждате какво се случва с побеснелите цени на горивата в Европа, резултат от безумната политика на ЕС. Това ще бъде тежък удар върху българските домакинства. Не съм сигурен, че хората, които имат доходи на границата на бедността, ще издържат. А когато човек е гладен, престава да се държи разумно. Може да очакваме бунтове, такива, в сравнение с които бунтовете от 2103 година ще ни изглеждат като детска играчка“, допълни той.

Според проф. Константинов политиците трябва да мислят за това, а не да се обвиняват взаимно и да се държат неконструктивно.

„Като сравним кандидатите с основните им послания, сегашният президент казва: „Изберете ме пак“. Другият основен кандидат проф. Анастас Герджиков казва нещо, което българите отдавна искат да чуят, а именно обединете се, защото разединени ще понесем доста тежки щети. А Лозан Панов се е съсредоточил основно в съдебната реформа, която е важна, но хората не я разбират като проблем номер едно. Това, което връхлита България, не е съдебната реформа, а решаване на неотложните проблеми на хората“, каза още проф. Михаил Константинов.

Държавата в момента показва тотална импотентност и слабост, допълни той.

Фокус

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар