Home » България » Мика Зайкова изригна: Не сме подчинени нито на Германия, нито на Урсула
Мика Зайкова изригна: Не сме подчинени нито на Германия нито на Урсула

Мика Зайкова изригна: Не сме подчинени нито на Германия, нито на Урсула

Икономическия експерт и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова се изказа остро срещу пасивната политика на управляващите спрямо овладяването на инфлацията.

По БНТ тя коментира мерките за намаляване на ДДС, които могат да бъдат въведени, но само с общо решение на ЕС. Според Зайкова България трябва сама да предолжи това да стане, вместо да чака другите европейски държави да го направят.

„Не сме подчинени нито на Германия, нито на Урсула”, заяви разпалено Мика Зайкова. Тя изрази съмнения и за Плана за възстановяване и устойчивост, по който се чакат 12,5 милиарда в следващите години.

„Навсякъде в него пише, че правителството и обществото предлагат, а кога обществото е виждало този план, преди Урсула да ни го донесе подписан?”, попита доайенът на българския синдикализъм.

„Продоволствена криза няма да има, ще има всичко по магазините, само че хората няма да могат да си го купят”, прогнозира Зайкова.

„Козунакът преди две седмици си го купих за 3 леве, сега го взех за 5,50”, този пример даде тя за вдигането на цените по празниците. Мика Зайкова категорично се обяви и за вдигането на минималната работна заплата и срещу плановете тя да бъде задържана на 710 лева, както е от 1 април.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар