Home » Life Story » Медицинска сестра спасява недоносено бебе, стават колеги след 30 години.
Медицинска сестра спасява недоносено бебе стават колеги след 30 години.

Медицинска сестра спасява недоносено бебе, стават колеги след 30 години.

Медицинска сестра откри, че се е грижила за свой колега, когато е бил бебе и с малки шансове за живот.

Вилма Вонг, която работи в детската болница на Лусил Пакард в Станфорд повече от 32 години, се срещнала с новият си колега Брандън Семинаторе, на 28 години, през август. Педиатър, завършващ ординатура по детска неврология в Станфордския университет, се присъединли към екипа на Уонг, като млад и перспективен кадър.

„Попитах как се казва, и фамилното мъ име ми звучеше много познато“, каза Уонг. „Поразпитах го от къде е и той ми каза, че е от Сан Хосе, Калифорния, и че всъщност е недоносено бебе, родено в нашата болница.”

Любопитството на Уонг нараства, и в един момент тя просто попитала Семинаторе.

„Попитах го дали баща му е полицай“, каза тя. „ИНастана голяма тишина и тогава той ме попита дали съм Вилма, аз казах „да“.

Майката на Семинаторе го помолила да потърси медицинска сестра на име Вилма, която се грижела за него в най-трудните му дни, когато е бил още бебе и в критично състояние.

„Първоначално бях в шок, но бях много щастлив да разбера, че съм се грижила за него преди почти 30 години“, каза Вонг. „И сега той е израстнал, като млад и умен лекар“

След като Брандън информирал родителите си за откриването на медицинската сестра, родителите му изпратили снимката, която имали на Вилма държейки го в скута си.

„Имал съм нужда от кувьоз, който да ме стопли, вентилатор, който да ми помогне да дишам“, казва Семинаторе. „Срещата с Вилма беше изключително емоционално преживяване. Никога не съм очаквал да срещна с човека, който се е грижил за мен в най-трудния период от моя живот.”

В момента те са колеги в местната педиатрична клиника и заедно ще продължат да работят за великата кауза даряваща живот на най-малките.

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар