Home » Коментари » Математикът Кунчев показа зловещи ГРАФИКИ! Идат по 70 хил. заразени на ден с Омикрон и локдаун
Математикът Кунчев показа зловещи ГРАФИКИ! Идат по 70 хил. заразени на ден с Омикрон и локдаун

Математикът Кунчев показа зловещи ГРАФИКИ! Идат по 70 хил. заразени на ден с Омикрон и локдаун

„Заразителите са влезли до 15 декември в България и са заразили онези първи 12 души, които бяха регистрирани в страната ни. 80% от случаите у нас са с Омикрон.

Добрата новина е, че той засега се изкарва по-леко, но не можем да кажем как ще го прекарат хора с компрометирана имунна система или са по-възрастни.

Все пак голямото неизвестно при нас е колко тежко ще се прекара Омикрона от българите.

70 000 е максимумът, който ще бъде достигнат след средата на месец февруари в пика на вълната, а 20 000 ще има до края на януари на ден. А през март месец резултатите ще стигнат рязко надолу“, увери математикът в сутрешния блок на Нова ТВ и показа доста притеснителни COVID графики.

Той бе категоричен, че краят на петата вълна ще настъпи около 25-30 март.

По думите му тази вълна ще бъде кратка, но мощна и уточни, че това е от така наречените „неконтролируеми вълни“.

На въпрос дали ще се стигне до затягане на мерките, той заяви, че трябва да има ограничения, но основният въпрос е колко тежко ще се прекарва Омикронът.

„Район номер едно, който ще е засегнат е София и той вече е засегнат. Броят на интензивните легла трябва да бъдат наблюдавани, но също така трябва да се следят и активните случаи“, категоричен е той.

„Сега е времето у нас да се въведат нови мерки“, смята математикът.

„Катастрофа ще е ако въведем локдаун на 80% – както предвижда новия план за справяне с вируса у нас. Това трябва да се случи на доста по ранен етап.

Имаме и една добра новина – голяма част от българите са преболедували коронавируса, говорим за скритата заболеваемост“, каза още математикът.

Блиц

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар