Home » Клюки » Мария, която стана новият „Мастър шеф“ на България, сподели кaкво ще направи с наградата
Мария която стана новият "Мастър шеф" на България сподели кaкво ще направи с наградата

Мария, която стана новият „Мастър шеф“ на България, сподели кaкво ще направи с наградата

Мария Жекова грабна титлата в седмия сезон на кулинарното шоу MasterChef, като спечели надпреварата за най-добър хоби готвач на България и наградата от 100 000 лева.

„Сега вече пред мен са отворени вратите да постигам мечтите си и седя отговорна пред тях да го направя“, каза Мария в студиото на „Тази сутрин“.

„Вярвам, че бях смела – може би това е, което ми даде преднина. Аз имам смелост и психика да направя нещо, което някой друг не би дръзнал да направи – и това ме отведе до финала и до победата“, споделя тя.

„Смелостта да експериментирам с продукти и концепция, която е рискова – не ползвах рецепти, всичко се роди в главата ми – това е нещото, което беше оценено доста високо от журито, за което много благодаря“, допълва Жекова.

„Аз съм голям любител на пухкавите вкусни кексове и редовно вкъщи си приготвяме семпли и постни кексове, които обаче са пълни с вкус и душа“, споделя тя за любимите си десерти.

Мария Жекова сподели, че ще инвестира една част от паричната награда, за да прокара водопровод до родопската къща в село Върбово, в която живее, както и за да я реновира и да я запази автентична.

„Най-тъжното ми е, че там са останали много малко хора – в нашата махала има само един постоянен жител. Там се научих да познавам гъбите. Благодарна съм, че местните ни приеха като родни деца“, споделя Мария.

„Моята мечта всъщност е малко по-различна от това да отворя ресторант – искам да имам свое място, на което единомислещи хора да се събираме, за да обменяме идеи и опит; да градим кулинарна култура и да се учим едни от други“, казва тя.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар