Home » Коментари » Марешки за Кирил Петков и служебните министри: Продажници! Позор! Оставка! Затвор!
Марешки за Кирил Петков и служебните министри: Продажници! Позор! Оставка! Затвор!

Марешки за Кирил Петков и служебните министри: Продажници! Позор! Оставка! Затвор!

Бившият зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки обвини служебният кабинет в участие в “картела в горивата”, както го определя самия той.

Бизнесменът и лидер на партия “Воля” вижда потвърждение на своето виждане в закриването на Държавната петролна компания. Въпросното дружество трябваше да има верига държавни бензиностанции.

“За съжаление, до момента съм единственият политик, който се обявява срещу картела и в защита на доходите на хората. Освен това съм и единственият бизнесмен, който от пет години реално се бори с картела в горивата”, твърди Марешки, който беше автор на идеята за държавните бензиностанции. Ето какво публикува той във Фейсбук:

МИНИСТРИТЕ НА РАДЕВ И ДБ ИГРАЯТ ЗА КАРТЕЛА В ГОРИВАТА

ПОЗОР!

Закриването на Държавната петролна компания е поредното доказателство, че служебният кабинет и ДБ играят за картела в горивата. Ето защо години наред всички те мълчат за този бич за народа. Създаването на държавна верига бензиностанции на справедливи цени бе едно от най-разумните решения на 44-ия парламент. То щеше бързо да даде отражение върху доходите и на бизнеса, и на хората. Очевидно обаче на сегашните политици изобщо не им пука за народа и за икономиката, след като ги обричат на мизерия, на битка за оцеляване.

Ако гласуват проектозакона на ДБ да се закрие Държавната петролна компания, депутатите от 46-то НС отново ще излъжат и предадат тези, които са ги избрали. За всички вече стана ясно, че са там за власт и за собствения си келепир. Според партията на Христо Иванов нямало проблем с цените на горивата, следователно и причина за държавна намеса в бранша. Същата позиция в полза на картела зае преди месец и служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Още на президентските избори през 2016 г. бях категоричен, че само намесата на държавата в сектора с горивата ще прекрати безчинствата на картела. Не случайно тогава ме подкрепиха близо половин милион българи, а в няколко града като Варна и Добрич, хората ме поставиха на първо място пред основния ми опонент Радев.

Идеята за държавна верига бензиностанции, която да доведе до справедливи цени на горивата, а оттам и на много други стоки, беше акцент и в предизборната програма на ВОЛЯ за 44-ия парламент. За съжаление, до момента съм единственият политик, който се обявява срещу картела и в защита на доходите на хората. Освен това съм и единственият бизнесмен, който от пет години реално се бори с картела в горивата. Това обаче не ме радва, напротив, искам да сме повече.

Многократно съм обявявал, че изобщо не се притеснявам от конкуренцията в лицето на държавата, напротив, точно тя ще реши проблемите в сектора. Стотици българи продължават да ми пишат с молба да направя бензиностанции със справедливи цени и в техния град, защото изнемогват от грабежа.

Към днешна дата фактите показват, че въпреки че не съм в парламента, продължавам да защитавам доходите на милиони българи чрез бизнеса си – цените в обектите ни са по-ниски с над 20 ст. за литър гориво. По изчисления, това спестява на средностатистическо семейство повече от 5000 – 6000 лева годишно, а ползите за фирмите, които имат по няколко автомобила, се измерват със стотици хиляди лева.

С всеки изминал ден народът обеднява, а новоизбраните политици създават хаос от некадърност и безхаберие. Не виждам как тези хора ще решат жизненоважните проблеми на българите.

ПРОДАЖНИЦИ! ПОЗОР! ОСТАВКА! ЗАТВОР!

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар