Home » Life Story » Любимата водеща Нана Гладуиш отбеляза 10 годишнина от битката с рака
Любимата водеща Нана Гладуиш отбеляза 10 годишнина от битката с рака

Любимата водеща Нана Гладуиш отбеляза 10 годишнина от битката с рака

Любимата на всички българи тв водеща Нана Гладуиш отбеляза 10 години от сблъсъка си с рака навръх своя рожден ден. Тя обяви символичната за нея годишнина в публикация в своите социални мрежи на 6 април.

„Скъпи приятели, днес навършвам 48 години. Изминаха 10 години от първата ми диагноза рак на гърдата и в днешния ден съм особено признателна за всички подаръци, с които животът продължава да ме радва. Нека заедно днес отпразнуваме хубавото време и приятелството, което ни спасява, защото красотата е до време. Обичам ви и ви благодаря за всичко!“, написа водещата на „Съдебен спор“.

Ракът съвсем не е затворена страница за тв звездата. Гладуиш сподели, че се надява да е добре, но отново ѝ предстоят прегледи, които прави на всеки 6 месеца. Макар лъче- и химиотерапиите да са зад гърба ѝ, лечението ѝ всъщност още течало и щяло да отнеме дълги години.

„На поддържаща хормонална терапия съм, която продължава. Тя се прави десет години, а понякога и до края на живота. Лечението ми преминава в Израел, но пандемията много промени ситуацията, така че сега ще се изследвам у нас“, разкри Нана.

Тя разясни, че винаги ще се води високорисков пациент и няма как да продължи живота си в пълно спокойствие. През май ще се навършат и 5 години, откакто научи, че е болна от рак повторно.

„Това е втората ми диагноза в рамките на десет години, което много мачка психиката. Винаги го има притеснението, колкото и да си се успокоил и да се чувстваш добре. Когато имам насрочен преглед или кръвни изследвания, треперя“, споделя телевизионната водеща, която премина през 9-те кръга на Ада.

Докато се бореше за собственото си оцеляване, се наложи Нана да бъде опора и за своята сестра, която пък бе диагностицирана със злокачествено образувание в мозъка. Беше необходима спешна операция, но заради рестрикциите около пандемията от Ковид-19 тя не можеше да замине за лечение в чужбина. Лекарите от столичната болница „Свети Иван Рилски“ обаче успели да овладеят ситуацията.

С течение на времето Нана установила, че семейството ѝ има генетична обремененост и за да предотврати поредно връщане на тежката диагноза, през 2018 г. тя взе смелото решение да премахне яйчниците си.

Източник: Ретро

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар