Home » Скандално » Кунчев гневен: Задължителна ваксинация! Правото на здраве стои над правото на избор
Кунчев гневен: Задължителна ваксинация! Правото на здраве стои над правото на избор

Кунчев гневен: Задължителна ваксинация! Правото на здраве стои над правото на избор

Нека да изтече седмицата, за да видим дали има пик на заразата

Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Не очаквам да пламнат цели училища или да се прекратят учебните дейности в цялата област“, допълни здравният експерт.

Според доц. Кунчев маските, дезинфекцията и ваксинацията помагат, а за класните стаи препоръча честото проветряване.

По повод необходимостта от ваксинация за справяне с пандемията, доц. Кунчев подчерта, че данните сочат, че „едва 6-7% от хоспитализираните пациенти са имунизирани – много често не напълно имунизирани“. По думите му Урсула фон дер Лайен е абсолютно права – това е епидемия на неимунизираните“.

Що се отнася до икономиката, той е категоричен, че ако продължаваме да се държим като „идиотите на Европа“, ще ударим страшно икономиката и туризма. Ангел Кунчев прогнозира, че догодина никой няма да поиска да дойде в България, ако темпът ни на ваксинация е същият.

„Една епидемия е извънредна ситуация и когато е разположена в политически нестабилна ситуация, дори само при едни избори, това пречи. Ние я разположихме при три избора и е естествено, че това има влияние“, коментира доц. Кунчев и добави, че той е категорично за задължителна ваксинация на определени групи.

Главният държавен здравен инспектор заяви, че това няма да накърни ничии свободи, като се позова на становищата на върховните европейски съдилища, според които щом живееш в общество, имаш права, но и задължения.

Най-демократичните страни в света задължиха да има ваксинация, само ние казваме, че не е демократично. Когато живееш в общество то е над теб. Правото на здраве, стои над правото на избор, подчерта в заключение доц. Кунчев.

Източник: О новини

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар