Home » Свят » Кралица Елизабет напуска завинаги Бъкингамския дворец – ето причината
Кралица Елизабет напуска завинаги Бъкингамския дворец - ето причината

Кралица Елизабет напуска завинаги Бъкингамския дворец – ето причината

Предстои краят на цяла една епоха. Бъкингамският дворец, който в продължение на десетилетия бе официална резиденция на клалица Елизабет Втора , скоро ще се прости с този си статут.

Преди ден стана известно, че Елизабет II официално напуска Бъкингамския дворец и занапред ще работи от замъка Уиндзор, който се смята за дом на монарха.

Според източници на британски и американски медии Елизабет II напуска завинаги официалната си резиденция поради здравословни проблеми, след като изкара Covid-19 (самата Елизабет заяви наскоро, че й е трудно да се движи), както и поради продължителната реконструкция на Бъкингамския дворец. От началото на пандемията кралицата почти не е била на работното си място, предпочитайки да провежда всички срещи дистанционно от замъка Уиндзор. „Уиндзор е мястото, което тя обича. Там са спомените й за принц Филип, нейното пони и семейството й.“, коментира кралски експерт.

Елизабет и принц Филип Бъкингам

Недалеч от замъка Уиндзор живее любимият син на Елизабет II, принц Андрю (с когото, според слуховете, отношенията й не се влошиха дори след скандала около името му), както и принцеса Евгения и нейното семейство.

Бъкингам градини

Експертите смятат, че скоро историческата сграда напълно ще загуби своя статут. Според слуховете принц Чарлз, който ще се качи на трона след Елизабет II, няма да живее в Бъкингамския дворец. Така смята и кралският коментатор Виктория Арбитър.

Бъкингамски дворец

„Преместването на Чарлз в двореца, след като е живял в Кларънс Хаус в продължение на почти две десетилетия, ми се струва глупаво. Предвид по-мекия подход на обществото към кралското семейство, подозирам, че малцина биха възразили срещу това Чарлз да се откаже от живота в Бъкингамския дворец“. Тя вярва, че дори херцозите на Кеймбридж няма да искат да живеят в Бъкингамския дворец, когато един ден Уилям стане крал.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар