Home » Коментари » Кошмарен сигнал: Купих си телефон за 1900 лв. от Виваком, оказа се дефектен! А после – мъка, мъка, мъка!
Кошмарен сигнал: Купих си телефон за 1900 лв. от Виваком оказа се дефектен! А после – мъка мъка мъка!

Кошмарен сигнал: Купих си телефон за 1900 лв. от Виваком, оказа се дефектен! А после – мъка, мъка, мъка!

Редовна читателка на Plovdiv24.bg потърси редакцията ни, за да разкаже през какво е преминала. Казусът е свързан с неприятности с единия от мобилните оператори у нас, а именно – „Виваком“.

Даваме думата на жената веднага:

„Уважаема редакция,

Пиша Ви по повод поредната абсурдна ситуация в родната България. Преди близо два месеца закупих мобилно устройство, чрез договор за лизинг, от „Виваком“. Същото получих след около седмица от подписването чрез куриер. На следващия ден установих, че апаратът има дефект върху дисплея, в горната му част – петно и недобра работа на част от тъчскрийна.

Незабавно посетих офис на продавача, в който констатираха очевидния дефект. Пожелах да върна телефона, но получих отказ, тъй като не били запознати с метода за отказ в ситуация, в която договорът е подписан във физически магазин, а устройството е доставено по-късно чрез куриер. Посъветваха да се свържа с оператор на прочутия номер 123. Разбира се, от там последва също толкова „адекватен“ отговор. Поеха ангажимент да се свържат с мен след обсъждане с мениджъра им.

След няколко дни естествено, че никой не ме потърси, отново аз се свързах с тях. Обясниха, че вариант да се откажа от покупката или да се замени с нова такава няма. Единственият вариант за мен е да върна същия по общия ред – чрез предявяване на рекламация. Обясних, че не желая да се обслужва гаранционно, тъй като е чисто нов, а да се подмени с нов, без дефекти. Съответно ми бе отказано. Оформих искането си за отказ или смяна писмено под формата на жалба, която депозирах към продавача.

Същевременно, докато изчаквам становището по въпроса, за да докажа, че не ползвам апарата, ми предоставиха една-единствената възможност, а именно наред с жалбата да оставя апарата в удобен офис, като същият се върне за отремонтиране.

За съжаление, два месеца по-късно, все още телефон нямам. Два пъти го върнаха с отговор, че дефектът е козметичен и това не създавало пречка за нормалната функция на телефона. По отношение на недобре работещата част на тъчскрийна становище няма. Връща се втори път в сервиз, отново същият отговор. В момента чисто новото мобилно устройство е в трети сервиз, поне така твърди продавачът.

Многократни обаждания до номер 123, многобройни посещения до офис – все още няма резултат. В малкото отговори на жалбите и запитванията, които ежедневно отправям, се дава становище, че всичко е наред и върви процедура по отремонтиране. Относно искането ми за получаване на ново изправно устройство или прекратяване на договора за лизинг – становище няма. Според тях всичко е наред, спазват се сроковете, тъй като всяко връщане от сервиз се прекъсва срокът, след което започва да тече нов срок, нищо, че реално проблемът все още е налице.

Вноските по лизинга вървят. За мое „голямо“ щастие, “Виваком“ благоволява да ме обезщети с една месечна такса на абонаментния план. Така решили, комплимент към мен. И не на последно място – цената на апарата е 1900 лв. Предположих и се надявах, че заплащам немалка сума пари за качество. Уви… освен, че няма такова, няма и професионално отношение. Най-малкото, което дължат…

Обобщавам – закупих апарат през месец октомври с доказан фабричен дефект. Два месеца по-късно, след многобройни посещения на офиси на „Виваком“, писмени жалби и запитвания, както и регистрирани над 20 телефонни обаждания за информация на номер 123 – резултат няма. Отказва се връщане на мобилното устройство, както и отремонтиране.

При молба за предоставяне на контакт със служител на ниво, по-високо от това на консултант в офис – отказ. Лицето на компанията били служителите в офисите, няма друг кой да ти обърне внимание. Ходи се оплачи на Арменския поп, на практика така излиза.

Тежи безсилието, с което отново се сблъсквам. КЗП съветват – предявете граждански иск. Всеки прехвърля топката. Страдащ, разбира се, е потребителят. За пореден път… В нашата мила, родна страна, на никой не му дреме за потребителя и качеството, което се предлага. Важно е пара да пада, пък другото – каквото дойде. Керванът си върви, кучетата си лаят и нищо никога вероятно не ще се промени.

Поздрави!

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар