Home » България » Костадинов: Българското правителство върви по стъпките на украинското правителство
Костадинов: Българското правителство върви по стъпките на украинското правителство

Костадинов: Българското правителство върви по стъпките на украинското правителство

Българското правителство върви по стъпките на украинското правителство

Това каза пред bTV лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Тъй като украинските управляващи бяха американски марионетки, тяхната задача беше да създават антируски настроения в Украйна с идеята да се максимално да се провокира Руската федерация, за да предприеме тя ответни действия, за да може по този начин да се разрушат вековни исторически връзки между двата народа“, каза Костадинов.

„Американските марионетки в България, управляващи държавата ни, съзнателно провокират Русия„, допълни той. По думите му те „съзнателно провеждат максимално груби антируски действия“.

Костадинов припомни, че България беше една от първите държави, които въведоха санкции срещу Русия и затвориха въздушното си пространство.

„България беше една от първите държави, които затвориха морските си пристанища няколко дни, след като благодарение на Руската Федерация и на Донецката република българските моряци бяха освободени, след като бяха държани 54 дни принудително в украинското пристанище Мариупол от украинските военни. И, за да е пълен парадоксът, когато преди 2 дни нашият министър-председател беше в Киев, той благодари на тези, които държаха като жив щит българските моряци, че са ги спасили. Това е все едно изнасилена жена да благодари на изнасилвача си, че я е спасил, защото е спрял да я изнасилва“, каза Костадин Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че иска да попита Асен Василев и Кирил Петков от личния си джоб ли ще компенсират ръста на инфлацията.

„Искам да питам Кирил Петков и Асен Василев с техните ценности ли ще платят скока на всички цени и те ли ще компенсират от личния си джоб ръста на инфлацията в България„, коментира Костадинов във връзка с въпрос, който са поставили в парламента кой ще плати щетите, нанесени на българската икономика.

По думите му управляващите са казали, че „било цинично да говорим за пари, след като трябвало да говорим за ценности“.

„Скокът на цената на газта ще бъде само първото нещо, което ще ни сполети, защото с него ще скочат и цените на абсолютно всички други неща, за които можем да се сетим. Да не говорим за това, че останалите енергоносители също вървят нагоре като цени, но, разбира се, това българските управници не ги интересува“, каза още лидерът на „Възраждане“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар