Home » България » Клиент плати 62 лв. за 9 кубика вода, обяснението на ВиК хвърля в дълбок размисъл!
Клиент плати 62 лв. за 9 кубика вода обяснението на ВиК хвърля в дълбок размисъл!

Клиент плати 62 лв. за 9 кубика вода, обяснението на ВиК хвърля в дълбок размисъл!

Пловдивчанин платил шокираща сметка за вода, оплака се самият той пред Plovdiv24.bg. Най-голямата сума, която досега е плащал, рядко надвишавала 20 лева. Последната му сметка обаче, платена на 9 май, е 62 лева и 14 стотинки за консумирани 9 кубически метра вода.  

„Платих сумата. След това се обадих на инкасаторката, за да я попитам дали не е станала грешка. Тя потвърди, че е записала 9 кубика. Междувременно в сайта на ВиК намерих телефони и съобщих за проблема. Обещаха, че по-късно някой ще ми върне обаждане и наистина, след известно време ми се обади мъж, който се представи за началник във ВиК“ – разказа пред камерата ни Цветан Георгиев.

В разговора представителят на ВиК, без да си казва името, заявил, че занапред сметките ще са все такива. На настоятелния въпрос на потърпевшият как все пак се е получила тази нереална висока сума, служителят признал, че тъй като само двама-трима живущи допускали инкасатора до водомерите в домовете си, върху техните сметки служебно са разхвърляни показанията от общия водомер.

На практика, редовните платци са наказани с двойни сметки за това, че са изрядни. ВиК служителят препоръчал проблемът да се реши по съседски и потърпевшите да накарат комшиите си да отварят домовете си. Георгиев е категорично против вменяването на такова задължение.

 „Защо аз трябва да карам някого да спазва правилата? Има съответни институции“ – възмущава се той.

Пловдивчанинът попитал дали от следващата сметка ще бъде приспадната надвзетата сума. Казали му, че е нужно да подаде жалба и да осигури достъп до всички водомери, за да се направи засичане на показанията.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

 

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар