Home » Коментари » Клиент на „Виваком“ показа SMS от тях и отсече: Вие си правете изводите
Клиент на „Виваком“ показа SMS от тях и отсече: Вие си правете изводите

Клиент на „Виваком“ показа SMS от тях и отсече: Вие си правете изводите

Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да съобщи:

„Здравейте! Ето какъв есемес получих от „Виваком“ преди малко.

Изводите ги оставям на вас и вашите читатели:

Уважаеми клиенти, във връзка с увеличението на цените на основните енергоносители и ръста на инфлацията, и на основание на Общите условия на Vivacom от февруари 2022 г. цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 1 лев с ДДС за всяка услуга. Промяната ще бъде отразена в месечната сметка от февруари 2022 г.

ОТ ФОРУМА:

Какво мълчание бе….какви монополисти???? Кви пет лева! Последните 9 месеца хлябът е 20-30% нагоре, олиото 40-50%, всичко хранително е средно 15-20%, добре, че в кошницата за инфлацията включват велосипеди и т.н. глупости, та отчитат към 5-6% за момента! Почнали да ми мрънкат, че им дигнали телефона с 2-3% за пръв път от 20 години!!!

Какво очаквате – телекомите са хардуер, софтуер и ток, като вдигнете едната компонента с 500-600%….да с толкова дигнаха тока за фирми последните 6 месеца, ОЩЕ ли не сте разбрали???? Та като дигнеш едната компонента с 500-600% МНОГО ЯСНО, че ще вдигат и те цените, както е по договор!!!

Ей тия с мълчанието и съгласието – КЪДЕ бяхте последните 6 месеца???? ЗАЩО МЪЛЧАХТЕ и всичко се вдига???? И не ми излизайте с номера, ама то навсякъде е така….да бе, ама защо мълчите като АЕЦът произвежда на 40 лева, а продава на 1000 лева????? И всичко се вдига заради тока??? Нашата икономика не е толкова зависима от газта! АЕЦът и сега произвежда на 40 лева!!! Монополисти….монополисти, ама държавни и много добре ги знаете #КОИ СА ВИНОВНИ, ама си траете!!!

Хора хубаво пише го в договора – факт. Но какво точно пише? Нямам такъв договор за да видя, но от новините които чета разбирам че става въпрос за инфлацията за предходната година. Ако направите една бърза справка на НСИ ще разберете първо че този коефициент ОФИЦИАЛНО още дори не е публикуван за 2021 година и второ – ще е около 2-3 % /през цялата година е доста нисък вероятно декември ще е висок само/. 1 лев от 20 лева сметка е 5% което е ДВОЙНО от това което закона им позволява тъй че само на база тези факти този 1 лев е незоконен за текущи клиенти

Вижте сега. Проблема не е в това, че всички продукти и услуги поскъпват. Проблема е, че заплатите не растат пропорционално, или дори въобще. Повечето хора са в положение, че ако попитат за увеличение, ще им кажат нещо от рода на „ако не ти харесва- ето там е вратата“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар