Home » Коментари » Кирил Петков пред New York Times: Кремъл иска да ме свали от власт
Кирил Петков пред New York Times: Кремъл иска да ме свали от власт

Кирил Петков пред New York Times: Кремъл иска да ме свали от власт

Традиционно Русия има голямо влияние в България, но ние бяхме голяма изненада за тях и те не разбират какво става. Това обявява българският премиер Кирил Петков пред Ню Йорк Таймс.

Изданието разглежда как България – страна, определяна като много близка до Русия, показва изненадващо решителни позиции през последните седмици именно срещу Москва.

„Щом страната с най-нисък БВП в ЕС и която е много зависима от Русия, може да си позволи да се противопостави на Путин, то всеки би трябвало да го направи. Ние сме подложени на редица кибератаки, като това е опит да се дискреидитира нашето управление“, заявява Петков пред американските журналисти.

Българският премиер обяснява, че руското правителство се опитва да даде пример на Запада тъкмо чрез България.

Петков изразява съмнение, че се прави опит от Кремъл цените на енергията у нас да скочат така, че това да доведе до смяна на кабинета.

„За нас „Газпром“ е в миналото. Мисля, че това беше проигран руски опит, защото така подтикнаха балкански държави, които нормално има много противоречия, да започнат съвместни действия за противодействие на подобни решения. Това ми дава надежда, че това решение ще има обратен ефект.

Ние сме на път да си гарантираме алтернативни доставки от Азербайджан, както и доставки през терминали в Гърция“, коментира пък вицепремиерът Асен Василев пред щатското издание.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 2 Средна оценка: 3]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар