Home » Скандално » Кирил Петков много скоро може да се озове в затвора по чл. 103 от НК
Кирил Петков много скоро може да се озове в затвора по чл. 103 от НК

Кирил Петков много скоро може да се озове в затвора по чл. 103 от НК

Кирил Петков съвсем скоро ще се озове зад решетките, дочу Новини 0

Националното предателство, което Кирил Петков се готви да извърши само след месец, може да му докара лишаване от свобода до 15 години. Това става ясно от българското законодателство.

В края на юни се готви национално предателство от страна на Кирил Петков. Премиерът е обещал на Република Северна Македония и на САЩ, че България ще свали ветото си от присъединяването на РСМ към Европейския съюз. Това обаче е в разрез с националния интерес и по закон е наказуемо.

Чл. 103 от Наказателния кодекс казва „Който използва поста си на държавна служба за изпълнение на поръчение на чуждо правителство или международна организация и по този начин умишлено вреди на републиката, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 15 години…“

Кирил Петков предава България и отива в затвора

В момента обаче Петков се ползва с имунитет, тъй като е премиер. Той може да бъде съден едва след като падне от власт, което ще стане веднага щом започне преговорите за присъединяване на РСМ към ЕС, пише Bairak.bg.

Президентът Румен Радев вече е започнал приготовления за смяната на властта. Той е твърдо против свалянето на ветото и е категоричен, че Петков и Василев са пътници, ако само опитат да го направят.

От всички изявления на премиера личи, че той има намерение на извърши това национално предателство, което народът и президентът няма да му простят. Това означава, че след падането му от власт може да се озове зад решетките за цели 15 години.

Източник: Зона98

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 3 Средна оценка: 3.7]
Сподели новината

About Natiii1997

One comment

  1. ЕБАХТИ ПРОСТАТА СТАТИЯ

Твоят коментар