Home » Свят » Кирил Петков заминава за Киев в СРЯДА! Ще го прекарват тайно през нощта през Полша. Маршрутът е в пълна тайна
Кирил Петков заминава за Киев в СРЯДА! Ще го прекарват тайно през нощта през Полша. Маршрутът е в пълна тайна

Кирил Петков заминава за Киев в СРЯДА! Ще го прекарват тайно през нощта през Полша. Маршрутът е в пълна тайна

„За Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война.“, обяви премиерът Кирил Петков пред БТВ.

„Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата Киев“, допълни той.

Петков заяви, че страната ни ще предостави каските и жилетките, които сме обещали на Украйна, а самата визита на представители на управляващата коалиция нарече „символика“.

„Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика.“, обясни той.

„Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по „Фейсбук“, а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях.“, допълни Петков.

„Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно“, каза още Петков.

По думите му не на последно място целта е да се излезе с едно общо съобщение на коалицията.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар