Home » Коментари » Кацаров: Противоепидемични мерки вероятно ще има още другата седмица
Кацаров: Противоепидемични мерки вероятно ще има още другата седмица

Кацаров: Противоепидемични мерки вероятно ще има още другата седмица

Здравният министър отново напомни, че не иска да принуждава никого да се ваксинира, но даде да се разбере, че при влошаване на обстановката с COVID-19 може да се наложи бизнеси и други места да работят само при ваксиниран персонал и само за ваксинирани, преболедували или с отрицателен PCR тест посетители.

„Противоепидемични мерки вероятно ще има още другата седмица. Това, което ни тревожи, не е мащабът, а скоростта, с която расте заразата“, заяви д-р Стойчо Кацаров.

Той подчерта пред БТВ, че основният източник на заразяване с коронавирус са масовите събирания. По думите му наближава времето да се наложат рестрикции.

„Освен това се стремим да сме готови автоматично да се стартират мерките за подпомагане. Даваме си много ясна сметка какви щети могат да понесат хората в такива сфери“, посочи още Кацаров.

„Най-голямото предизвикателство е да преведем страната през тази COVID криза“, заяви министърът.

И призна, че състоянието на системата не е добро, като Кацаров е заварил тежки диспропорции.

Здравният министър отбеляза също, че ситуацията е изключително динамична. Той одобрява регионалните мерки, защото разпространението на вируса в страната не е равномерно. Кацаров поиска от властите в големите градове да засилят контрола в градския транспорт за носене на маски.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар