Home » Коментари » Кацаров не отстъпва: Ситуацията е бедствена, сертификатът не е паднал от Луната
Кацаров не отстъпва: Ситуацията е бедствена сертификатът не е паднал от Луната

Кацаров не отстъпва: Ситуацията е бедствена, сертификатът не е паднал от Луната

Здравният министър каза защо е въведен зеления сертификат.

Сертификатът е ваксиниран, преболедувал или тест. Той не е синоним на ваксина както го изкарват някои хора. С изненада виждам как някои хора казват защо в последния момент. Сертификатът не е нещо, което е паднало от Луната. Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по повод напрежението около новите противоепидемични мерки.

От 7 септември е заповедта, в която се казва, че ако съответната дейност осигури вход срещу сертификат, може да действа на пълен капацитет, уточни той.

Пред Дарик Радио министърът каза, че политиците удобно използват ситуацията.

„Стремяхме се през цялото време да прилагаме максимално щадящи мерки, за да позволим на хората да работят, да дадем възможност туристическият бранш да навакса. Имахме натиск да махнем всякакви ограничения. Когато септември месец приложихме противоепидемични мерки, възможно най-щадящите, пак бяхме критикувани. Да си сложим ръка на сърцето – голяма част от хората не спазваха мерките“, заяви той.

И коментира, че сега ситуацията е притеснителна и няма как да не се вземат нови мерки.

„Никой не е предпазен от болестта“, предупреди Кацаров.

„Аз не мога да си позволя да бъда популист“, категоричен бе той.

„Не може медицинско лице да създава риск за своите колеги и пациенти“, заяви министърът по това, че някои медици не са ваксинирани и се оплакват, че трябва да се тестват, за да влязат на работните си места.

От изказването на Кацаров стана ясно, че той няма да отстъпи и държи на зелените сертификати. 

„Ние сме поставени под огромен риск – бедствена ситуация. Не искам да ви плаша, но ви призовавам да запретнем ръкави и да спазваме тези ограничения, в наш интерес е. Аз ще поема политическата отговорност, но ние трябва да се стегнем. Оставете политиците – те са в предизборна кампания. Нямам против, но да се справим със ситуацията“, призова още министърът, пише Novini.bg.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар