Home » Скандално » Каракачанов: Да не си дал 1 лев за българската армия, а да събираш пари за украинската, е дебилщина
Каракачанов: Да не си дал 1 лев за българската армия а да събираш пари за украинската е дебилщина

Каракачанов: Да не си дал 1 лев за българската армия, а да събираш пари за украинската, е дебилщина

„Другата глупост е, че ще купуваме ток от Украйна. България си произвежда сама ток, ние сме износител на ток. Ти ще даваш пари на някой, за да си купува оръжия, а какво ще правиш с българския ток – ще го продаваш през борсата някой да пълни джобовете“

„Да не си дал нито един лев за българската армия, да си я оставил на произвола на съдбата, да си спрял всички проекти за модернизация, а в същото време да събираш пари за оръжия за украинската армия е дебилщина“, смята бившият военен министър Красимир Каракачанов, който бе гост в сутрешния блок на БТВ.

Според него управляващите са мародери, тъй като договарят по-скъп газ с 35%.

„Другата глупост е, че ще купуваме ток от Украйна. България си произвежда сама ток, ние сме износител на ток. Ти ще даваш пари на някой, за да си купува оръжия, а какво ще правиш с българския ток – ще го продаваш през борсата някой да пълни джобовете“, коментира той.

По думите на Каракачанов е ясно, че страната ни изнася оръжия за Украйна. Той коментира и кадрите в репортаж на БТВ за товаренето на самолет на Летище „София“. „Ако това въоръжение и техника е от частни фирми за трети страни, никой нищо не може да им каже“, смята Каракачанов.

На въпрос дали трябва да даваме оръжие на Украйна, Кракачанов каза, че ЕС трябва да бъде инициатор за постигане на мирно решение на конфликта в страната.

Опасно е некадърни хора, по мнението му, да ни управляват в условия на кризи. Един приятелски кръг по време на война е решил да прави пари, критикува Каракачанов. България трябва да е инициатор на намиране на решение по мирен път, според него. ЕС търпи огромни загуби и ще слезе окончателно от световната сцена, убеден е той.

„ЕС като институция трябва да е инициаторът. От тази война Европа търпи огромни икономически загуби. ЕС ще излезе по-слаб“, смята бившият военен министър. „От тази война никой няма да спечели. Най-големият губещ ще е Украйна. Ако това продължава, дори до победния край на Украйна, какво ще се случи?“, допълни още той.

Конфликтът според прогнозата му ще се разрасне и ще се включат други страни. От тази война никой няма да спечели, смята бившият военен министър.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар