Home » България » Как да станем комшии на Президента и Първата дама?
Как да станем комшии на Президента и Първата дама?

Как да станем комшии на Президента и Първата дама?

Басейн, джакузи, сауна, солариум и личен фитнес са само част от ВИП екстрите, с които се ползват президентът Румен Радев и жена му Десислава в резиденция „Бояна“. Вече втори мандат двамата обитават правителствената вила „Калина“, която е част от комплекса.

Семейство Радеви имат достъп до абсолютно всички екстри, намиращи се на територията на държавната резиденция. От информация на Министерството на туризма, под чиято опека е хотелската част на комплекса, става ясно, че президентът и жена му, както и другите ВИП обитатели на „Бояна“, разполагат с два ресторанта, лоби бар, рум сервиз и спа център. За да е още по-лек животът им там, им е осигурено химическо чистене и пране, зала за масаж, безплатен интернет и спортни съоръжения.

Вилите, обитавани от държавни лица, са под денонощна охрана от НСО, но комплексът има и хотелска част, която може да бъде наета от всякакви граждани за провеждане на различни мероприятия – конференции, сватби, коктейли и други поводи.

Оказва се, че за да нощува човек на крачка от президентската спалня, трябва да плати минимум 160 лева за стая с едно легло. Двойната е на цена от 200 лева. Лукс стаята с едно легло се отдава за вечер срещу 180 лева, а малък апартамент – за 230 лева.

Резиденция БоянаНай-скъпи са големият и президентският апартамент – съответно 270 и 400 лева на нощ. Ако обаче престоят е по-дългосрочен, се правят отстъпки в цените, вижда се от информацията на сайта на Министерството на туризма.

Гостите могат да ползват спалните помещения единствено в Дом №2 от комплекса и нямат пряк достъп до президентската вила „Калина“. Дворните и градинските площи в резиденцията, по които Радев обича да се разхожда бос, обаче са общи за всички, които се намират на територията ѝ.

Лукса в резиденцията на президентаПрипомняме, че през миналата година стана ясно, че президентската вила ще бъде ремонтирана. Не е ясно дали строителните дейности вече са приключили, но те включваха реновиране на покрив, преграждане на помещения, подмяна на дограма, топлоизолационни дейности, изграждане на видеонаблюдение и други.

Възможно е и интериорът да е бил подменен и вила „Калина“ да е посрещнала Радев и жена му за втория мандат с нови мебели. През 2018 г. в свое тв интервю пред Мартин Карбовски първата дама изрази негодуванието си от обстановката във вилата и заяви, че всичко вътре било старо.

От нова обществена поръчка пък става ясно, че само за отопление на резиденция „Бояна“ с газ годишно се дават 222 663 лева, което прави по близо 19 бона на месец. Сметките за ток и вода на президента и останалите обитатели на комплекса, които се плащат от държавната хазна, не се изнасят публично.

Румен Радев семейство

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар