Home » Коментари » Йвайло Мирчев: Служебното правителство влиза в един корупционен батак. Няма да участваме в служебния кабинет
Йвайло Мирчев: Служебното правителство влиза в един корупционен батак. Няма да участваме в служебния кабинет

Йвайло Мирчев: Служебното правителство влиза в един корупционен батак. Няма да участваме в служебния кабинет

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ каза пред БНР: „Служебното правителство влиза в един корупционен батак, в система, пропита с машинации“.

„На този служебен кабинет ще му е трудно. Редно е да му се даде период на навлизане, да им се даде време на министрите, за да разберат къде са. И след това да изсипваме критиките, ако има такива“.

По думите на Мирчев основната задача на всяко служебното правителство е да проведе честни и прозрачни избори, конкретно на това обаче задачата му е и да започне разследването и да покаже „уродливите практики“ в сделките на управлението на Бойко Борисов.

Той беше категоричен, че „Демократична България“ по никакъв начин не участва в служебния кабинет, като уточни, че министърът на икономиката Кирил Петков е бил сред основателите на „Да, България“, но от няколко години не е вече във формацията.

Според Ивайло Мирчев целта на ГЕРБ е да бъде опетнено правителството, съставено от президента Румен Радев.

„Това правителство трябва да установи какво става с парите от хазарта на Васил Божков и защо не са влизали в държавния бюджет. Божков и Борисов бяха ортаци. Божков беше оставен в Комисията по хазарта да прави каквото поиска, беше му позволено да не си плаща хазартните такси. И за това нещо трябва да отговаря бившият финансов министър на Борисов Владислав Горанов“, коментира Мирчев. Той даде пример и с „Автомагистрали“ и сделките, сключвани от кабинета „Борисов 3“.

Ивайло Мирчев подчерта, че разкритията за корупционните практики на правителството на ГЕРБ трябва да бъдат бързо представени пред обществото, за да могат хората да преценят за кого да гласуват на 11 юли.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар