Home » Свят » И руският лидер възхитен от нашия президент Радев
И руският лидер възхитен от нашия президент Радев

И руският лидер възхитен от нашия президент Радев

В момента целият ЕС разкъсва Румен Радев от критики, но има и държави, които го подкрепят. Това е Русия, която се оказа основният печеливш от изказването на българския президент за Крим.

Ген. Радев каза, че полуостров Крим е руски, с което на практика злепостави Европейския съюз, чиято основна теза по въпроса е, че е украински. Щом обаче има държавен глава на членка на ЕС, който е на обратната позиция от официалната на Съюза, атмосферата в Европа изглежда разклатена.

От това смята да се възползва Владимир Путин, който отдавна си мечтае да разбие ЕС така, както навремето умря СССР. А това става най-вече чрез разцепване на държавите вътре, като Румен Радев даде добър пример за това.

Българският президент дори не намери за нужно да се извини за думите си за Крим, а просто каза, че няма драма, защото не е излъгал. Очевидно Путин е останал много доволен от думите на ген. Радев за Крм, както и за това, че Русия не може да бъде враг на България, както посочи родният президент.

Вчера руският президент публикува в Инстаграм профила си снимка с Румен Радев и акцентира върху това, което българският президент е казал за Крим, съобщи агенция ПИК. По този начин руският лидер сякаш казва на ЕС „Гледайте, дори вашите хора смятат Крим за наш“.

В Русия се споменават също думите на Румен Радев за милитаризацията на Черно море. По време на дебата с проф. Анастас Герджиков, по повод на американските кораби в близост до българското крайбрежие, той каза, че Черно море не бива да бъде фронтова зона, с което намекна, че корабите на САЩ трябва да се изтеглят.

Всичко това се е харесало на Владимир Путин дотам, че да сложи Радев в своя профил.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар