Home » Life Story » Историята на единствения българин, спечелил „Стани богат“ – защо беше принуден да върне 100 000?
Историята на единствения българин спечелил "Стани богат" - защо беше принуден да върне 100 000?

Историята на единствения българин, спечелил „Стани богат“ – защо беше принуден да върне 100 000?

Любимата интелектуална игра на българите, “ Стани богат „, от няколко месеца отново е в ефир и предизвиква небивал интерес от страна на зрителите. По този повод решихме да ви припомним най-интересния момент в историята на шоуто – спечелването на заветните 100 000 лева!

Предаването стартира през далечната 2001 година, като става първият чужд формат, който се излъчва в България. Оригиналът е британското „Who Wants to be a Millionaire“, което се излъчва от 1998 година.

Първите български предавания, които тогава излъчва Нова Телевизия с водещ Ники Кънчев, се снимат от студиото в Букурещ, защото в София все още няма такова, пригодено за играта.

За всичките близо 20 години в българския ефир един-единствен играч успя да отговори правилно на последния въпрос, този за 100 000 лева. Това се случва на 13 юни, 2002 година, а щастливецът е софиянецът Асен Ангелов.

Какъв беше въпросът за 100 000 лева?

асен ангелов стани богат„Коя година е било в Русия, когато през 1700 година се въвежда новото летоброене“, гласи въпросът за максималната награда в играта, а верният отговор, който Ангелов дава, е 7213 година. Фурорът на софиянеца става тема номер 1 в държавата, а самият Ангелов успява да прибере чека от наградата си на пищно шоу, организирано от Нова телевизия.

Какво се случва след това?

Само 2 седмици по-късно обаче Ангелов бил принуден да върне спечелената награда. Причината е, че продуцентите от „СИА Адвъртайзинг“ разбрали, че дъщерята на Ангелов работи в Нова телевизия. Това е известната водеща Искра Ангелова, която по-късно води „Нощни птици“ по БНТ, но по това време работи в телевизията, излъчваща „Стани богат“.

Според световните правила на играта служител на компанията или на телевизията и преките членове на техните семейства нямат право да участват в шоуто.

Въпреки студеният душ, който получил, Асен Ангелов се съгласил, че парите трябва да бъдат върнати. Почти 20 години по-късно все още никой не е успял да отговори правилно на последния въпрос в играта, пише За жената

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар