Home » Коментари » Иван Гарелов: Заливат ни с американски филми и песни, а българите копнеят за руското!
Иван Гарелов: Заливат ни с американски филми и песни а българите копнеят за руското!

Иван Гарелов: Заливат ни с американски филми и песни, а българите копнеят за руското!

Иван Гарелов смята, че Студената война е жива и никога не е умирала!

Известният журналист, тв водещ и публицист Иван Гарелов е твърдо против цялата тази пропаганда, която се провежда срещу Русия през последните 30 години. Външни сили се опитват да я наложат, но се получава обратният ефект и неслучайно у нас има толкова много русофили и до днес.

В интервю за “24 часа” Гарелов разкри, че в наши дни продължават да си личат белезите на Студената война, която сякаш никога не си е отивала. Единствената разлика е, че преди 1989 г. се налагаше Русия като идеал за поведение и култура, а сега се налагат САЩ.

“Няма да забравя как Петър К., който беше коментатор по международни теми, осъждаше в ефир момчетата от “Бийтълс” и говореше за дългите им коси и поведението им, което описваше като упадъчно. Стигна дори дотам, че каза, че не били музикални. Да, точно така, “Бийтълс” не били музикални”, спомня си Гарелов за 60-те години на миналия век.

Мистър Панорама разкрива още, че цялата тази пропаганда тогава е накарала българите да искат американски филми, да слушат рок музика и да копнеят за модерните западни дрехи като дънки например.

Той прави паралел с днес и установява, че пропагандата продължа с пълна сила. Този път обаче тя е с обратен знак. Навсякъде ни заливат с американски неща и затова българинът търси руското.

“Гледат се само американски филми, слушат се песни на английски език, а българите търсят руските филми и песни. Така е било винаги. Каквото ти отнемат, него търсиш”, казва Гарелов.

Според него фактът, че за Русия се говори само отрицателно по нашите медии, е в основата да има толкова много русофили в България. Хората у нас са така устроени, че когато се опитваш да им наложиш нещо, те правят точно обратното, смята Иван Гарелов, който днес гони 80-те, но продължава да бъде активен в обществения живот и често прави политически анализи.

Източник: Паралел 42

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар