Защо цветът на гъбите за миене е различен?
Във всяка една кухня има гъби за миене на чинии. Дори щастливите собственици на съдомиялни машини от време на време мият някои съдове на ръка.
Гъбите се предлагат в голямо разнообразие от форми, размери и цветове. Ясно е, че всеки има свои собствени предпочитания за формата и размерът, но има ли значение цветът?
Цветът на абразивната страна на гъбата показва степента на твърдост на покритието.
Този материал се нарича скочбрайт. Изработен е от груби влакна и е залепен към пяна.
Гъбите се предлагат обикновено в три цвята:
Зелен
Почистващите гъби със зелена абразивна страна могат да премахнат и най-упоритите замърсявания. Въпреки това, такъв здрав материал може да надраска някои покрития. Не се препоръчва да се мият незалепващи тигани, цветно стъкло, емайлирани съдове и др.
Червен
Това е най-добрият избор: такава гъба може лесно да премахне упоритите замърсявания и засъхналата храна, но в същото време не драска съдовете.
Жълт
Най-меките гъби, с които си струва да се мият, например, стъклени съдове. Този материал е нежен към повърхността, така че може да търкате интензивно.
Сега знаете защо цветът на гъбите за миене е различен и тази информация ще ви помогне в избора на гъба следващия път!