Home » Коментари » Засилили сме се към пика не с ферари, а със самолет. В края на септември ще има много висока смъртност
Засилили сме се към пика не с ферари а със самолет. В края на септември ще има много висока смъртност

Засилили сме се към пика не с ферари, а със самолет. В края на септември ще има много висока смъртност

Очаквахме, че пикът в България ще е в средата на септември. Сега обаче нещата са различни, защото хората не се регистрират като болни.

Така че може да има втори пик, който дори да е по-сериозен от първия, който чакаме. Ясно е, че вече не се возим на червено ферари към пика, а направо със самолет летим нагоре към него.

Това коментира в ефира на Нова тв математикът проф. Николай Витанов.

Във Великобритания и Израел постигнаха висок процент на ваксинация и смъртността съответно спадна съществено. Може болните да са много, но хората умират десет пъти по-малко от нас. Ако бяхме на 70% ваксинирани като население, сега щяхме да имаме 5-6 смъртни случаи на ден, а не по 60, допълни той.

Неблагоприятният по мое мнение сценарии по отношение на К19 се реализира в момента. Т.е. като казах 3000 в края на август, те са толкова, но друг е въпросът колко са регистрирани.

София, която трябва да е най-тежко засегната, започна да се връща в жълтата то червената зона. Това означава, че има случаи, които се губят, които не са регистрирани, т.е. хората вече не търсят медицинска помощ и се опитват да се лекуват сами вкъщи, посочи той.

Броят на регистрираните все още не е голям, но какво става със смъртността? Това е доказателството. Броят на тежките и смъртните случаи е голям, тъй като останалите болни не са регистрирани, посочи той.

До края на септември ще сме с доста висока смъртност. Може да стигнат случаите до 6-70 на ден за следващата седмица, посочи той.

До 2300-2400 заболели на ден очакваме в следващата седмица, допълни професорът.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар