Home » Скандално » Заплати за Украйна ли? Наша шампионка, с над 100 медала, рови в боклука за остатъци от храна /СНИМКИ/
Заплати за Украйна ли? Наша шампионка с над 100 медала рови в боклука за остатъци от храна /СНИМКИ/

Заплати за Украйна ли? Наша шампионка, с над 100 медала, рови в боклука за остатъци от храна /СНИМКИ/

Бившата лекоатлетка Розка Станчева, която е донесла над 100 медала за България, тъне в мизерия. Тя вече е на 90 години, но въпреки напредналата възраст продължава да спортува и често може да бъде забелязана на пистата в НСА в столицата.

Влогърът Станислав Цанов пръв разказа историята на баба Розка, която се разпространява във „Фейсбук“, където мнозина недоумяват относно призивите на Кирил Петков да се даряват пари за Украйна при положение, че има хора у нас, които едва преживяват заради липсата на финансова помощ от държавата.

„Имам много медали, към 90 са златните ми медали, които съм донесла на България. Държавата нищо не ми помага. Пенсията ми е 270 лева“, разказва бившата шампионка.

На Световните игри за ветерани в Сидни през 2009 година, когато е на 77 г., Станчева печели злато в скока на дължина. През 2018 г. (на 85 г.), отново завоюва злато – на световното първенство в Малага.

Цанов организира изненада за възрастната жена, събирайки в двора на НСА хора, които й се възхищават. Те я зарадваха с дарение и различни подаръци, включително портрет на Васил Левски, нарисуван от анонимен художник. Подариха й и мобилен телефон, какъвто никога не е имала.

„Много се зарадвах. Просто не мога да повярвам колко хора са одобрили и харесали отношението ми към спорта. Самичка се оправям. Аз съм много практичен човек и се оправям, никога не съм искала от някого“, коментира баба Розка.

Публикацията на друг влогър – Николай Антонов, също набира популярност във „Фейсбук“. Toй пише за шампионката:

„Розка Станчева, донесла 90 медала на България, взима 270 лева пенсия и рови по кофите, а вие събирате пари за Украйна! Що за народ е българският? Цял клип направих и ви питах – кога ще бъдете съпричастни с пенсионерите и децата в неравностойно положение?“:

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар