Home » Свят » Заклет антиваксър със сетни сили се обърна към света от болницата: Мислех, че съм герой
Заклет антиваксър със сетни сили се обърна към света от болницата: Мислех че съм герой

Заклет антиваксър със сетни сили се обърна към света от болницата: Мислех, че съм герой

52-годишният Андрю Пю, баща на три деца, е от три седмици в кралската болница Уорчестър, след като се зарази с вируса в началото на декември.

„Не се ваксинирах, мислех, че съм герой. Ако не бяха медицинските сестри и фактът, че съм непушач, нямаше да съм жив, те ми спасиха живота“, каза той в обръщение към света.

Приятелката му била предупредена от лекарите, че шансът мъжът да оцелее е 50 на 50, тъй като отделението започнало да се пълни и вентилаторните апарати можело да не достигнат, съобщава dailymail.co.uk

В част от времето през престоя си в отделението г-н Пю се е влошил толкова, че не е можел да се храни, спи или да ходи, бил е с кислородна маска.

Сега бившият анти-ваксър умолява всичките си приятели и колеги скептици към ваксината да се ваксинират, след като почти не умря от вируса.

„Не се ваксинирах, мислех, че съм герой. Ако не бяха медицинските сестри и фактът, че съм непушач, нямаше да съм жив, те ми спасиха живота“, каза той пред Worcester News.

„Когато си мъртъв и цялото ти семейство е с разбито сърце, не можеш да се обърнеш и да кажеш „Иска ми се да се бях ваксинирал. Това е истината и хората трябва да се ваксинират.“, добави още той.

Андрю сега е преместен от интензивното отделение в болнична стая, но остава на ежедневен кислород, докато се възстанови напълно от вируса.

Докато други трагично умираха около него, г-н Пю призна, че не е бил прав да игнорира заплахата от вируса и сега вярва, че е „късметлия, че е жив“.

В едно смразяващо видео се чува хриптящ и едва доловим глас на г-н Пю, който благодари за подкрепата на своите лекари и медицински сестри и продължава да се надява скоро да види семейството си.

Допуснат му е само един посетител, откакто е приет в болница на 5 декември, но той редовно споделя новини от болницата с близки приятели и семейството си във Facebook.

Обръщайки се към хората в социалните медии, Андрю признава, че все още не може да диша напълно сам и понякога по време на болничния си престой все още се страхува, че глупавото му решение да не се ваксинира може да означава края за него.

„Моля хората да се ваксинират, не искате да свършите като мен.“, казва още той.

Последните новини от Андрю са оптимистични,  тъй като той вече може да стои прав сам, макар и все още да използва кислород, за да подпомогне дишането си.

Усиления темп на ваксинация във Великобритания продължава да се развива и през Новата година.

Във Великобритания 90 процента от хората над 12 години са получили първата си доза и повече от 80 процента са получили две дози, били са поставени и 33 милиона бустерни дози.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство обяви над 150 000 случая за шест поредни дни, докато има регистрирани над 100 000 заболели на ден в продължение на близо две седмици.

Последните данни показват, че ръстът на хоспитализациите  в Лондон, разглеждан като водещ индикатор за това, което може да се случи в останалата част от страната, се забавя в навечерието на Нова година, въпреки че проблемите в отчитането по време на празниците може да повлияят на общия брой.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар