Home » Скандално » Забогатяват на наш гръб! Мед. сестра от Университетска с 10 бона заплата
Забогатяват на наш гръб! Мед. сестра от Университетска с 10 бона заплата

Забогатяват на наш гръб! Мед. сестра от Университетска с 10 бона заплата

В лечебни заведения за определен период от време, включително чрез допълнително материално стимулиране, със средства на болницата и такива, постъпили по клинични пътеки, са раздадени няколко десетки хиляди на конкретен човек.

Това обяви здравният министър проф. Асена Сербезова в студиото на „На фокус с Лора Крумова“.

„Някои са маркетинг мениджъри, други са конкретни изпълнители на медицинска помощ. В резултат на проверки и вътрешен одит ми беше докладвано, че медицинска сестра е получавала повече от 10 000 лв. в университетска болница“, добави тя.

Министърът уточни още, че обвързването на бюджетите на болниците със заплатите на медицинските служители е възможно, ако няма финансови злоупотреби със средствата.

По думите на здравния министър заболеваемостта с коронавирус в страната е намаляла с десетки пъти, но COVID-19 все още не си е тръгнал. „Това, което и директорът на СЗО сподели през април е, че коронавирусът не си е отишъл. Трябва да бъдем бдителни“, призова тя.

Проф. Сербезова посочи, че на местата, където се струпват хора, е препоръчително носенето на маски. „Как ще се развие COVID зависи от поведението на всеки един от нас. Не сме се отказали от математическия модел и всеки ден следим числата“, обясни министърът.

Относно втората бустерна доза от ваксините срещу коронавирус тя заяви, че ще се изчакат данните от проучванията, от ефективността, както и препоръките на Европейската агенция по лекарствата.

Относно детската болница проф. Сербезова посочи, че екипът ѝ е направил смяна на инвестиционната компания.

„Директор е професор по геодезия. Доста са напреднали в своята работа. Търсят се и други места, които са собственост на Здравното министерство. Можем да погледнем и към други държавни парцели, за да се намери най-правилното решение“, подчерта тя.

По отношение на обществената поръчка за предпроектното предложение за болницата е ясно, че има нарушения и това казва АДФИ, а материалите са изпратени към прокуратурата, обясни още здравният министър.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар