Home » Скандално » Ето колко РЕАЛНО струва издръжката на един украински бежанец месечно:
Ето колко РЕАЛНО струва издръжката на един украински бежанец месечно:

Ето колко РЕАЛНО струва издръжката на един украински бежанец месечно:

От повече от месец хиляди украински бежанци ежедневно намират подслон в някоя от страните в Европа. Благодарение на съпричастността на хората, те получават подслон, храна и всякаква друга подкрепа.

Естествено обаче, всичко това е свързано с немалко разходи. Колко точно излиза издръжката на един украински бежанец месечно се питат всички в България? Сега от Новини 0 ще се опитаме да отговорим на този въпрос

В Германия направиха необходимите изчисления и сумата възлиза на 3500 евро на човек. Това е сумата, посочена от общинските власти на германската федерална провинция Хесен.

Според вестник Welt am Sonntag градове, области и общини в Хесен отправят искания към държавата с тези цифри. Известно е, че властите са взели за основа средната оценка на разходите за бежанци от 2019 г. В Хесен дори уточниха за какво точно ще отидат парите.

Например 75 евро са необходими за настаняване, грижи и допълнителни разходи, 25 за „психо-социална помощ”, 15 за социална работа и 10 за мерки за сигурност.

Според Федералната полиция на Германия 354 663 украински бежанци вече са успели да влязат в Германия. Канцлерът Олаф Шолц обеща да отпусне 2 милиарда евро за тях. Между другото, не е толкова розово с украинските бежанци навсякъде. Например, жителка на Латвия не харесва тяхното поведение. Докато работи като доброволец, тя се сблъсква с тяхната грубост, хитрост и арогантност.

Разбира се, тя не е единствената, но на подобни случаи рядко се дава гласност, тъй като медиите обичат да са солидарни.

Вие одобрявате ли приемането и издържането на украински бежанци в България?

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар