Home » Свят » Ето какво съкровище крие Путин в офиса си:
Ето какво съкровище крие Путин в офиса си:

Ето какво съкровище крие Путин в офиса си:

Оказа се, че в двореца Кремъл, който президентът на Русия Владимир Путин използва като свой офис, се крие истинско съкровище. Става дума за около 200 творби на известния руския художник-акварелист Сергей Андрияка и неговите ученици, които красят първият корпус на Кремъл.

Именно там е „работното място“ на Путин по време на настоящия му мандат, предава за РИА Новости прессекретарят на президентската администрация Елена Крилова.

Преди четири години, на 7 май 2018 г., се състоя встъпването в длъжност на президента. Тази церемония бе различна от предишните – преди Путин идваше в Кремъл от резиденцията си в Подмосковието, а през 2018 г. дойде на церемонията директно от своя работен кабинет. Тогава руснаците видяха кадри как Путин преминава през коридорите на първия корпус на Кремъл, чиито стени са украсени с картини. Държавният глава дори се спря за секунди пред една от тях, разглеждайки картината с интерес.

Общо в първия корпус на Кремъл са изложени 202 картини.

„Това са творби на художника Сергей Андрияка, 135 негови творби украсяват стените. Има и творби на негови ученици – 67 картини“, каза прессекретарят на ведомството.

Сергей Андрияка натюрморт

В Кремъл са изложени акварели на Андрияка като „Храм Василий Блажени“, „Пъпеши и жълти лилии“, „Януарско утро в гората“, „Септемврийски дарове“, „Слънчогледи“, „Заснежени борове“, “ Снеговалеж в Стара Вологда“, „Натюрморт с книги“ и „В парка“.

Натюрморт с книги, Андрияка

Путин и художникът се познават лично. През 2019 г. народният художник на Русия, основателят на училището за акварел „Андрияка“, бе награден с орден „Александър Невски“. В същото време той предложи на президента да проведе Година на изящните изкуства.

Путин и Андрияка

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар