Home » Дом и градина » Ето защо хората връзват жълти панделки на розите – ще съжалите, че не сте го направили вече:
Ето защо хората връзват жълти панделки на розите - ще съжалите че не сте го направили вече:

Ето защо хората връзват жълти панделки на розите – ще съжалите, че не сте го направили вече:

Жълтото не само е любим цвят на много жени (и мъже), но и на насекомите! Например, това е любимият цвят на калинките, а те са много полезни насекоми.

Фактът, че имате калинки в градината, преди всичко ви гарантира, че няма да имате проблеми с листните въшки! В крайна сметка листните въшки са проклятие за всеки градинар. В този случай потърсете помощ в магазин за галантерия, а не в градински магазин.

Естествен начин за борба с листните въшки

жълти панделки върху розите

Използването на химикали не е необходимо за борба с листните въшки. Просто отидете в най-близката галантерия и купете жълти панделки или платнени ленти.

Листните въшки са храната на калинките. Една калинка може да изяде до 50 листни въшки за един ден. Това е впечатляващо количества! За няколко седмици една калинка може да изяде до няколкостотин листни въшки!

калинка и листни въшки

Панделки срещу листни въшки

За да примамите калинките в градината си, завържете жълти панделки или парчета плат върху храсти, дървета и други растения. Този цвят привлича полезните насекоми. Заедно с листните въшки ще изчезнат и мравките, които се хранят с изпражненията им.

А вие какви естествени методи използвате, за да се отървете от листни въшки?

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар