Home » Коментари » Експерт за трагедията: Държавата отсъства! Този участък е в безобразно състояние
Многократно сме подавали сигнали за небезопасното състояние на този участък, заяви пред БНР Диана Русинова на от Европейския център за транспортни политики след тежката катастрофа с изгорял автобус със северномакедонска регистрация на автомагистрала "Струма“ с над 40 жертви. "Изпращаме конкретни писмени сигнали. Не си говорим с някого по телефона. Изпращаме подробни писмени доклади какво да се промени и какво да се подобри“, разказа тя в предаването "Преди всички“. Подобни трагедии са предотвратими и не е редно да се случват в страна членка на Европейския съюз, подчерта Русинова и коментира, че очевидно не сме си извадили необходимите поуки от катастрофата край Своге. Русинова нарече случилото се "нелепо и недопустимо“ и го определи като трагедия и за двете нации. Тя припомни, че пътната отсечка е открита през 2004 година и акцентира върху липсващи пътни знаци, липсващи ограничителни системи и липсваща маркировка. Според Диана Русинова няма ефективен и адекватен контрол по пътищата у нас. Този инцидент показва поредица от фрапиращи грешки, които нашата държава допуска, категорична е Русинова. Няма нещо, което да не може да се коригира след експертен анализ, смята тя относно характеристиките на пътния участък. Русинова поиска незабавните оставки на директора на ИА "Автомобилна администрация“ и на директора на Дирекция "Пътна безопасност“ в Агенция "Пътна инфраструктура“.

Експерт за трагедията: Държавата отсъства! Този участък е в безобразно състояние

Многократно сме подавали сигнали за небезопасното състояние на този участък, заяви пред БНР Диана Русинова на от Европейския център за транспортни политики след тежката катастрофа с изгорял автобус със северномакедонска регистрация на автомагистрала „Струма“ с над 40 жертви.

„Изпращаме конкретни писмени сигнали. Не си говорим с някого по телефона. Изпращаме подробни писмени доклади какво да се промени и какво да се подобри“, разказа тя в предаването „Преди всички“.

Подобни трагедии са предотвратими и не е редно да се случват в страна членка на Европейския съюз, подчерта Русинова и коментира, че очевидно не сме си извадили необходимите поуки от катастрофата край Своге.

Русинова нарече случилото се „нелепо и недопустимо“ и го определи като трагедия и за двете нации.

Тя припомни, че пътната отсечка е открита през 2004 година и акцентира върху липсващи пътни знаци, липсващи ограничителни системи и липсваща маркировка.

Според Диана Русинова няма ефективен и адекватен контрол по пътищата у нас.

Този инцидент показва поредица от фрапиращи грешки, които нашата държава допуска, категорична е Русинова.

Няма нещо, което да не може да се коригира след експертен анализ, смята тя относно характеристиките на пътния участък.

Русинова поиска незабавните оставки на директора на ИА „Автомобилна администрация“ и на директора на Дирекция „Пътна безопасност“ в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар