Home » Скандално » Ексклузивно: Шефът на летище „Пловдив“ изкара кирливите ризи на важни хора
Ексклузивно: Шефът на летище "Пловдив" изкара кирливите ризи на важни хора

Ексклузивно: Шефът на летище „Пловдив“ изкара кирливите ризи на важни хора

Изпълнителният директор на летище „Пловдив“ Андрея Андреев само месец след назначаването си на поста депозира оставката си.

Изненадващият ход е резултат от несъгласието на капитан Андреев, чийто кратък вариант на професионалната биография е от 11 страници, с политиката на министерството на транспорта в областта на гражданската авиация.

Сега Андреев иска уволнението на няколко персони с аргумент, че саботират българската авиация. Сред тях е началникът на политическия кабинет на министъра Красимира Стоянова, превърнала се в несменяем и неозабиколим фактор в транспортното ведомство независимо какъв цвят е правителството. Другите двама, които трябва да бъдат освободени, защото са некомпетентни, са Владимир Зайков и Христо Щерионов.

Щерионов и Стоянова здраво работили полетите на летище „Пловдив“ да са сведени до минимум. Зайков пък си позволил да нареди по телефона на Адреев да приеме журналисти от медия, с чийто собственик летище „Пловдив“ води съдебни битки повече от 15 години за стария терминал. След категоричния отказ на директора, да ходатайства се обадил дори самият министър.

Андрея Андреев е категоричен, че летище „Пловдив“ не трябва да се дава на концесия, а трябва да остане държавно, защото е единственото у нас, което съжителства с военно летище. Той е директорът, построил новия терминал на пловдивския аеропорт за по-малко от 6 месеца през 2009 г. по време на тогавашния министър на транспорта Петър Мутафчиев. Смята, че Мутафчиев е направил изключително много за Пловдив и се чуди защо още не е получил почетен знак на града.

Като най-неотложен ангажимент е предприел ремонт на машината за източване на тоалетните от пътническите самолети и оградата на охраняваната зона. Така подготвя летището за старта на новия зимен сезон.

Ако приемат условията му, Андреев гарантира, че за 5 години ще направи от летище „Пловдив“ бижу. Ако не, на първи се връща във Варна при котарака Мишо.

Цялото интервю с кап. Андрея Андреев гледайте в прикаченото видео!

 

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар