Home » Свят » Една от най-могъщите сили в нашия свят току-що обяви война на Русия, от това спасение няма
Една от най-могъщите сили в нашия свят току-що обяви война на Русия от това спасение няма

Една от най-могъщите сили в нашия свят току-що обяви война на Русия, от това спасение няма

Призивите за насилие срещу руснаци ще бъдат позволени само за потребители от Украйна. Това съобщи в профила си в Twitter Ник Клег – вицепрезидент в компанията.

„Тъй като се появиха много дискусии относно нашата политика, искам да бъда кристално ясен: Нашата политика е фокусирана върху това да защитава правото на свободата на словото и изразяването на в отговор на военна инвазия в тяхната страна. Ако приложим стандартните правила без никакви корекции, тогава ще трябва да премахнем съдържанието на обикновените украинци, които изразяват своята съпротива и гняв срещу нахлуващите военни сили, справедливо да бъдат считани за неприемливи“, обяснява Клег.

И пояснява, че новата политика ще бъде прилагана само в Украйна.

„Ние нямаме конфликт с руснаците и няма да има промени в политиката по отношение на речта на омразата срещу руския народ. Няма да толерираме русофобия или дискриминация, насилие или тормоз под каквато и да е била форма в нашите платформи“, категоричен е вицепрезидентът на Meta и добавя, че това е временно решение, което може да бъде променено във времето.

По-рано компанията обяви, че речта на омразата срещу руснаци е разрешена в постове, в които е ясно, че контекстът е руската инвазия в Украйна (например, съдържанието споменава инвазията, самозащитата и т.н.)“. Meta временно разреши и публикации, призоваващи за смърт на руския президент Владимир Путин или белоруския президент Александър Лукашенко.

Решението на компанията на Марк Зукърбъг обаче беше определено като „много сложен въпрос“.

„То създава опасения от гледна точка на правото на правата на човека и международното хуманитарно право“, заяви говорителката на Службата за правата на ООН Елизабет Тросел пред репортери в Женева.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар