Home » Свят » Евтиния в Одрин? Не точно! Ето разказ с конкретни суми и цени
Евтиния в Одрин? Не точно! Ето разказ с конкретни суми и цени

Евтиния в Одрин? Не точно! Ето разказ с конкретни суми и цени

Наистина ли в момента в Одрин всичко е толкова евтино? Публикуваме част от коментарите от последните дни от фейсбук групата „На пазар в Одрин“:

– Днес бях в Одрин на шопинг, но всичко е поскъпнало. В 8 имаше стотици коли, чакащи за влизане в Турция. След час и половина минах. Целта ми беше да закупя гранитогрес, фаянс, ламинат и мебели, но се изненадах, че цените са двойни и повече от септември 2021 г. т. е същите, като в България, така че не си губете времето за пазаруване там.

„Тракия yapi“ беше затворен. в другите десетина магазина, споменати от групата, никой не говореше ни български ни английски, ни друг език освен турски, не че не се разбрахме. На рибния пазар на центъра преди две седмици си купих чернокоп за 25 лири кг, а днес купих същия за 50, но е вкусен, защото е див и не е аквакултура, като големите лавраци, които продават.

Пиша този пост за хората, които си мислят, че там е много евтино, но беше и съветът ми е не си губете времето, както аз си го изгубих днес. Ако искате разходка в Турция, идете в Истанбул, поне има, какво да видите.

Баста повече с Едирне. Не си губете времето, идете на по-интересни места.

– Ние в петък ходихме, много скъпо ни се видя всичко, лирата беше на 0.18 лв., цените бяха завишени, като сметнеш даден артикул, почти е на същата в България… и да не забравим за голямото чакане на границата (5 часа)…

– В Одрин сме. Дойдохме на разходка и пазар. 09:15 часа бяхме на ГКПП Лесово. Нямаше много коли, бързо минахме и на двете граници. Пътуваме със сертификат за преболедувал и антигенен тест с дете на 11 години /за него не искат тест/.

Отседнали сме – 2 нощувки със закуски 164 лева за 3-ма възрастни и дете. Цените са завишени, но според нас пак си струва. Краве масло 1 кг – 69.99 лири, маслини 33 лири /кг., тост пейнир – 45 лири/кг. Проверихме за ламинат, но не ни устройва доставката до Русе – 150 евро за 60 кв. м. и не се знае кога ще се достави.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар