Home » Коментари » Д-р Мирослав Спасов: Българинът приключи с Covid, имунизационната кампания умря
Д-р Мирослав Спасов: Българинът приключи с Covid имунизационната кампания умря

Д-р Мирослав Спасов: Българинът приключи с Covid, имунизационната кампания умря

След привидното отменяне на рестрикциите и разхлабването на някои от мерките българинът реши, че с Covid е приключено и престана да спазва мерките.

Две трети от хората даже не използват предпазни средства. Тези свои наблюдения сподели в предаването „Хоризонт до обед“ общопрактикуващият лекар д-р Мирослав Спасов.

„Към днешна дата контрол за мен няма“, каза той и допълни, че не се упражнява и контрол спрямо влизащите с бежанската вълна чужденци.

Covid-19 е налице и лекарите очакват дори настъпването на поредна вълна, отбеляза д-р Спасов. Той подчерта, че при намаляващ брой официално регистрирани случаи за страната в неговата практика те се увеличават.

Общопрактикуващият лекар поясни, че при него идват пациенти с изявени симптоми, дори си носят положителните тестове, което по думите му е безотговорно.

Голям процент от положителните не се тестват официално и продължават да се разхождат напред-назад, изтъкна д-р Мирослав Спасов.

„От тази пандемия се оказа, че българският пациент е голям разбирач по въпросите на здравеопазването. Българинът е свикнал да реве за своите права, но категорично отказва да признае, че има и задължения. Имунизационната кампания е умряла в България. Към днешна дата е приключила“, коментира още д-р Мирослав Спасов пред БНР.

По думите му хората се страхуват от ваксините и предпочитат да се информират от социалните мрежи, а не се доверяват на своя лекар.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар