Актуални новини
Home » България » Добрата новина: Събраха обявената сума за лъчезарната Божидара! Ето какво следва
Добрата новина: Събраха обявената сума за лъчезарната Божидара! Ето какво следва

Добрата новина: Събраха обявената сума за лъчезарната Божидара! Ето какво следва

50-те хиляди лева, които са нужни за спешното лечение на 27-годишната Божидара Павлова от град Божурище, бяха събрани с помощта на дарители.

Младото момиче, което преди 14 години преминава успешно трансплантация на бъбрек, но през последните дни състоянието й рязко се влошава.

Преди дни Божидара е настанена в столична болница, където лекари установяват, че има остро влошаване на бъбречната функция и различни показатели са със завишени стойности. Пред лекарите младото момиче изявява желание лечението й да продължи в турска клиника. Затова и в най-кратки срокове трябваше да бъдат събрани 50 000 лева. Българинът за пореден път доказа, че е добър човек, и за малко повече от денонощие сумата беше осигурена по сметка, съобщава „България днес„.

„Състоянието ми се влошава за часове и най-общо в момента само се надяваме да издържа до края на другата седмица. Трансплантираният ми бъбрек се влоши рязко и не ми остави време за реакция“, изрича смразяващите слова Павлова, която се сблъсква с трудностите в живота още от невръстно дете.

През март 2008 г. 12-годишната тогава Божидара е успешно трансплантирана в детска болница в Москва. Операцията е заплатена изцяло от дарения и момичето и близките й се обнадеждават, че животът ще продължи нормално. Преди години историята на Божидара трогна мнозина, когато стана ясно, че институции бавят трансплантацията на момичето. Документацията беше готова, но дълго време чакаше буквално само за един подпис.

В началото на седмицата Божидара е активна в социалните мрежи, където съобщава за набирането на средствата и разкриването на дарителски сметки. След това изчезва, което силно притеснява нейни приятели и познати, които питат за актуална информация около нейното състояние.

Божидара е завършила право в Софийския университет, а хора, които я познават в личен и професионален план, я описват като лъчезарен млад човек. Въпреки че сумата от 50 000 лева е събрана, няма да е изключено в бъдещ момент да има нужда от още средства за лечението. Желаем й бързо и пълно възстановяване!

Твоят коментар
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар